Süleyman Soylu: Hocalar vasıtasıyla destek olmak için çalışmalar devam ediyor

Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ardından yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Süleyman Soylu: Hocalar vasıtasıyla destek olmak için çalışmalar devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem hakkında son gelişmeleri aktardı.

Süleyman Soylu'nun açıklamalrı şöyle oldu:

"Şu ana kadar 31 vatandaşımız Elazığ'da hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız da Malatya Doğanyol'da hayatını kaybetti. Bu saate kadar göçük altından toplam 45 kişiyi sağ olarak çıkardık. 4,0'ın üzerinde 20 adet artçı, toplamda 678 artçı deprem meydana geldi.

Enkaz kaldırma çalışmaları ve arama-kurtarma çalışmaları süratle devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi'nde son enkaz altından bir vatandaşımız çıkarıldı. Sürsürü Mahallemizde ise 6 vatandaşımız enkaz altında. Arama-kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir.

Barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma ve yiyecek çalışmalarını sürdürüyoruz. 10 binin üzerinde çadır sevk ettik. Çadırlara ısıtıcıları da gönderiyoruz. İaşeleri de temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz.

Diyanet İşleri başkanımız burada. Hocalar vasıtasıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız geldi dün. Rehber öğretmenler vasıtasıyla tüm çocukların taranmasına başlandı. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız zaten çalışmalarına devam ediyor."

Etiketler
Elazığ Süleyman Soylu