CHP'li Güvener: Sokaklarında şarkı söylenecek bir kent yaratacağız

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Ankara, kongreler sürecinden güçlenerek çıkmıştır. CHP Ankara’nın kadroları, olası erken seçimde, iktidar olmaya hazırdır” değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Güvener: Sokaklarında şarkı söylenecek bir kent yaratacağız

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara’nın 25 ilçesindeki ilçe kongrelerini “başarılı” biçimde tamamladıklarını belirterek “Ankara, kongreler sürecinden güçlenerek çıkmıştır. CHP Ankara’nın kadroları, olası erken seçimde, iktidar olmaya hazırdır” değerlendirmesinde bulundu.

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması sürecinde İl Başkanıydınız bu süreçte ne gibi bir yol haritası izlediniz?

Biz Ankara’yı kazanabilmek için çalışmaları 7 Haziran 2015 seçim sürecinde başlattık. O dönem 2014 yerel seçimlerini masaya yatırdık. 2014’de yapılan yanlışları tespit ettik ve ona göre ilçe ilçe çalışma yürüttük.

Seçimlerde il başkanı koordinasyonun başında bulunmalıydı. 2014 seçiminde il başkanımızın kenara itilmesi partimiz ve oy sonuçları bakımından büyük olumsuzluktu. Son seçimde İYİ parti ile il bazındaki ittifakımız her bakımdan örnek gösterildi. Çok uyumlu bir çalışma yürüttük.

Seçimlerde sandık ve saha güvenliğine önem verdik ve bu alanda önlemler aldık. Melih Gökçek tarafından şehre ve insanların fikirlerine kelepçe vurulmuştu. Seçmende ‘gitmeyecek’ algısı oluşmuştu. Biz bu algının kırılmasında yoğun çaba harcadık. Seçim kampanyalarında sandığa gitmeyen kesime yönelik kampanyalar yaptık ve o seçmeni sandığa götürdük. Sonuç da aldık.

CHP'li Güvener: Sokaklarında şarkı söylenecek bir kent yaratacağız - Resim : 1

-CHP’nin 37. olağan büyük kurultayı öncesinde, ilçe kongrelerinde sona gelinmeye başlandı. Ankara’da durum nedir?

İlçe kongrelerimiz bu hafta sonu tamamen bitecek. Çok iyi bir kongre süreci yaşadık. Önce 1458 mahallede ilçe kongresi için delege seçimlerini gerçekleştirdik. Büyük bir kardeşlik içinde o süreci atlattık. Ardından 24 ilçede de kongrelerimiz sonuçlandı. Bu kongrelerden güçlenerek çıktık. CHP, “iktidar yürüyüşüne” uygun olarak kongreler sürecini tamamladı. Çok adaylı yarışlarımız da oldu ama kazananın etrafında birleştik.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Ankara İl Başkanlığı konusunda görüşlerini almak için 25 ilçe başkanını toplantıya çağırması da parti içinde tartışma konusu oldu. Bu konuya ilişkin ne düşünüyorsunuz?

Genel başkanın, uzlaşma olması halinde kongreye tek adayla gidilmesi önerisini hatırlattı, “Benim tercihim demokratlık yarışıdır. Ben 1 Nisan’dan bu yana önümüzdeki seçim için yatıp kalkıyorum. Ankara örgüt liderinin başında olduğu dinamik örgütsel bütünlüğün sağlaması gerekir. Kongre sürecinde tartışmalı konuların olması normal. Ankara, sancılı bir doğum yapmayacak. Demokrasi cephesini büyütmemiz lazım. Bunu yaparken evrensel, cumhuriyet değerlerimizi vurgulamalıyız. Bu ittifak bu şartla olmalı.

- İl Başkanlığınıza adaylığına yeniden aday mısınız?

Ben Cumhuriyet Halk Partisi kültürü ile yetişmiş ve parti neferliğinden İl Başkanlığı'na kadar her düzeyde görev yapmış biriyim. 25 yıl sonra Ankara’nın kazanılmasını sağlayan İl Başkanıyım. Mutfaktaki başarımız, tartışmasız bütün taraflarca kabul görmektedir. Tarlada izim var; harmanda da yüzüm olacaktır elbette! 31 Mart seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kazanılmasını sağlayan İl Başkanı olarak, güven tazelemek istediğim doğrudur. Dolayısıyla yeni bir döneme doğru yol alırken, halen yürütmekte olduğum İl Başkanlığı görevi için yeniden aday olmam, benim en doğal hakkımdır. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi herkes bilir ki, her düzeyde kongrelerin iradesinin üstünde bir irade yoktur. Bununla birlikte uyguladığı stratejik hamle ile Ankara ile birlikte İstanbul’u ve toplam 11 Büyükşehrin kazanılmasında özel bir rol üstlenen Sayın Genel Başkanımızın Ankara’daki örgütsel süreçlere bakışı da bizim için dikkate değerdir.

-İl Kongresi ne zaman olacak ve sizce kongre sonrasında CHP Ankara İl Örgütü neyi hedefleyecek?

Tahmini takvim olarak şubat sonuna doğru yapacağımız il kongremiz “iktidara hazırlık kongresi” olacak. Olası erken seçimi de göz önünde bulundurarak Ankara İl Başkanlığı seçime hazırlanıyor. Son seçimler bizi Ankara’da çok güçlendirdi. Bu gücümüzle mutlaka önümüzdeki seçimi alacağız.

Hedefimiz, Cumhurbaşkanlığını da kapsayan genel seçimleri kazanmak ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletini inşa edecek olan güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden kurmaktır.

Seçimden sonra Ankara’da ne değişti.

SOKAKLARINDA ŞARKI SÖYLENECEK BİR KENT YARATACAĞIZ

Ankara’da seçimlerin ardından geçen 9 ayda insanlara umut aşıladıklarını vurgulayan Güvener, “Artık yüzler biraz daha gülmeye başladı. İnsanlar yeniden umut etmeye başladılar. Bunun sonucu olarak da partimizin yaptırdığı ankette oylarımızın yüzde 4 artığını gördük. Büyükşehir Belediyemizle birlikte sokaklarında şarkı söylenecek bir Ankara oluşturacağız. Ankara, Türkiye’nin monarşi sisteminden kurtulmasında öncü rol oynamalıdır. Millet İttifakını güçlendirecek, büyüteceğiz. Belediyemiz doğru kadrolar ile doğru işler yapacak. Aldığımız oyların kalıcı olması lazım. Bunun için çevredeki insanları kalkındırmak üreticiyi kalkındırmamız lazım” dedi.

Etiketler
Ankara Erken Seçim Kadro Kongre