AKP'nin borçlu belediyesi israfa doymuyor... İki günlüğüne otel kapattılar!

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde görevli üst düzey müdür ve daire başkanlarının 2 gün boyunca bir oteli kapattıkları öğrenildi.

AKP'nin borçlu belediyesi israfa doymuyor... İki günlüğüne otel kapattılar!

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananlar tepki çekti.

Yeniçağ gazetesinden Serkan Talan'ın haberine göre, Belediyenin üst düzey kadrolarının aileleri ile birlikte 2 günlüğüne Havza ilçesinde bir oteli kapattıkları ortaya çıktı.

Belediyenin üst kadrosunun toplam 150 kişiyle birlikte otelin tamamını kapattığı belirtilirken, söz konusu tatile belediyede görevli tüm müdürler, daire başkanları ve üst personel ve ailelerinin davet edildiği öğrenildi.

YÜKSEK BORÇLARI GEREKÇE GÖSTERİP İŞÇİLERE YÜZDE 3 ZAM YAPMIŞLARDI


Milyarlarca lira borcu nedeniyle suya, ulaşıma zam yapan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Tasarruf tedbirlerini’ gerekçe göstererek işçilere sadece yüzde 3 zam yapmıştı. Belediye ayrıca ‘tasarruf’ gerekçesiyle hayvanat bahçesini de kapatmıştı.

BELEDİYENİN İSRAFLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

AKP'li Belediye daha önce de, çiçek alımı, sosyal ve kültürel hizmetler için otobüs kiralaması, tanıtım materyalleri yaptırılması ve "hoş geldin bebek" seti alımı için 15 milyon 169 bin 550 TL harcamıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi son olarak ise "Proje, Yatırım ve Hizmetlerin Kamuoyuna Duyurulması" isimli hizmet için 30 milyon 392 bin TL'lik ihale yaptığını duyurmuştu. Belediyenin borcunun 2019 yılının Nisan ayında yapılan meclis toplantısında 1 milyar 664 milyon lira olarak açıklanmıştı.
Kaynak Yeniçağ: Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bir israf daha!

Etiketler
Samsun Türkiye