TBMM Başkanı Şentop'tan vekillere defter hediyesi: Mikrodalgaya koyunca...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine defter hediye etti. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, defterin nasıl kullanılacağını gazetecilere anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine 'akıllı' uygulamalar içeren özel bir ajanda hediye etti. Hediye edilen ajandanın mikrodalgaya konulduğunda içerik silme özelliği dikkati çekti.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre akıllı ajandanın en önemli özelliği gerektiğinde içeriğinin yok edilebilmesi. Ajandaya özel kalemle alınan notlar, mikrodalga fırında silinebiliyor.

Dörtte üçü su dolu kahve kupasıyla birlikte mikrodalga fırına konulan not defterinin içeriği 80 saniyede siliniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, defterin nasıl kullanılacağını gazetecilere anlattı.

Özkan, “TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılı anısına TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop bütün milletvekillerimize bir ajanda hediye etti. Bu ajandanın önemi 100. yılında teknolojiye ayak uydurmuş TBMM’nin çağa uygun veri depolama, saklama ve özellikle doğayı ve çevreyi koruma noktasında yeni bir teknolojiyi de TBMM’de milletvekillerimize sunmuş olmasıdır” dedi.

DEFTER NASIL KULLANILIYOR

Özkan, defterin nasıl kullanıldığını şu sözlerle anlattı: “Her çeşit akıllı telefona indirilebilir bir uygulaması var. Defter yazıldıktan sonra her sayfa dijital olarak uygulamaya indirilecek ve arkasından defter tamamen bittiğinde mikrodalga fırına konulmak suretiyle içerisindeki bütün yazılar uçuyor ve yeniden aynen boş bir sayfa gibi kullanıma yeniden başlıyor.

Yani önce yazıyoruz akıllı telefonlarımıza aktarıyoruz, barkod numaralarından her bir sayfayı istediğimiz takdirde hemen ulaşabiliyoruz. Defterin sonuna gelip bittiğinde bu defteri mikrodalga fırına koymak suretiyle tekrar hiç kullanılmamış hale yeniden geri getirebiliyoruz.”

Etiketler
Mustafa Şentop TBMM AK Parti