Erdoğan'ın istifa eden danışmanının 'Şeriat devleti' anayasası Meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Erdoan'ın istifa eden danışmanı Adanan Tanrıverdi'nin de yer aldığı Adnan ASAM Derneği tarafından düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde, Türkiye'de şeriat devletinin anayasasının hazırlanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Erdoğan'ın istifa eden danışmanının 'Şeriat devleti' anayasası Meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ASAM Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde, Türkiye'de şeriat devletinin anayasasının hazırlandığını gündeme getirerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kritik sorular yöneltti.

Aydın, Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak, kısa adı ASSAM olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi Derneği tarafından 20 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde Türkiye'de şeriat devleti kurulması çağrısında bulunulduğunu belirtti.

Açılış konuşmasını daha sonra istifa eden Cumhurbaşkanı Güvenlik Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin yaptığı kongrede şeriat devletinin başkentinin İstanbul, resmi dilinin ise Arapça olarak ilan edildiğini kayden Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından toplantıya verilen desteği de eleştirdi.

Aydın, "Kongreye destek veren resmi kuruluşlar arasında borcu katlanarak büyüyen Bursa Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.En pahalı suyu Bursalılar içiyor. En pahalı ulaşım ücretini Bursalılar ödüyor. Buna rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi ise parasını şeriat devleti ilan eden kongrelere para harcıyor" dedi.

Meclis Genel Kurulu'ndan Bursalılara çağrıda bulunan Erkan Aydın, " Paranızın nereye gittiğini iyi görün ve hesabını sorun" dedi.

"SORUŞTURMA AÇILACAK MI?"

İçişleri Bakanına, Bursa Büyükşehir Belediyesinin toplantıya katkısının ne şekilde olduğunu soran Aydın, Bakan Soylu'dan şeriat devleti isteyen dernek ve toplantıya destek veren kurum ve kuruluşlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorusuna da cevap istedi.

'Mehdi' açıklamaları nedeniyle gündeme oturan ve ardından istifa eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinden istifa eden Adnan Tanrıverdi’nin başkenti İstanbul olan bir Şeriat devleti istediği ortaya çıkmıştı.

ASSAM ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle 19-20 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul'da ASSAM İslam Birliği Kongresi düzenlenmişti. Kongrenin ana teması ASRİKA Ortak Savunma Sanayii Üretimi’ydi. Kongrede yapılan konuşmalar, sunumlar ve internet sitesinde yer alan bilgilerin kamuoyuna yansıması ve tepki görmesi üzerine askeri danışman Tanrıverdi’nin görevlerinden istifa ettiği bilgileri yansıdı.

‘İSLAM BİRLİĞİ İÇİN MEHDİ BEKLİYORLAR’

ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı askeri Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin, kongre sırasında bir basın yayın organına yaptığı “İslam birliği Mehdi hazretleri (İslam'da Ahir zamanda geleceğine ve İslam'ın dünya hakimiyetini gerçekleştireceğine inanılan kurtarıcı kişi) geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz.” Sözlerini eleştiren Şeker, “Beyefendi mehdiyi bekliyormuş, beklemeye devam edebilir. İstifa etti söylentileri duyuyoruz. Ama bu yetmez. Yürekli bir cumhuriyet başsavcısı yok mu diye soruyoruz ister istemez. Bu kongrenin faaliyetleri, açıklamaları anayasaya aykırıdır. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük bir faaliyettir. Bülent Şık, içerisinde yer aldığı bir araştırmanın sonuçlarını Sağlık Bakanlığı açıklamayınca, halkı uyarmak adına halk sağlığı verilerini toplumla paylaşmıştı. Suç yoktu ama yargılandı. Şimdi ortada açıkça suç var. Hem de anayasal düzene karşı bir suç. Bunun hesabını soracak bir hukuk insanı bekliyoruz” dedi.

‘BAŞKENTİ İSTANBUL OLAN ASYA AFRİKA ŞERİAT DEVLETİ’

Tanrıverdi’nin yönetim kurulu bakanı olduğu ASSAM’ın 2017’de gerçekleştirilen ilk kongrenin ardından İslam Ülkeleri Konfederasyonu Anayasası adıyla bir taslak hazırladığını bu taslağın ASSAM’ın internet sitesinde yer aldığını belirten İstanbul Milletvekili Ali Şeker şu değerlendirmeleri yaptı: “İnternet sitesindeki yer alan bilgilerden öğrendiğimize göre, kurdukları şeriat yapılanmasının adı ASRİKA (ASYA-AFRİKA) İslam Devletler Birliği’dir. ASRİKA İslâm Devletler Birliği, Konfederal Cumhuriyettir. Başkenti İstanbul/Türkiye olarak belirtilmiştir. ASRİKA İslam Devletler Birliği’nin temel amacı; İslâm Şeriat ve Akidesini hâkim kılmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Son yıllarda uğradığı saldırılara rağmen varlığını ilelebet sürdürecek anayasal bir hukuk devletidir. Cumhurbaşkanı Askeri Danışmanı’nın başında olduğu ASSAM ismindeki kuruluşun faaliyetleri alenen anayasaya aykırıdır. Bu taslağa göre ASSAM aynı IŞİD/DEAŞ gibi anayasal düzeni yıkarak şeriat hükümlerinde bir devlet yapısı oluşturmayı hedeflemektedir. Böylesi bir taslağın ve İslam Devletler Birliği’nin hayata geçirilmesi için devletin üst düzey yöneticilerinin aktif bir çalışma içerisine girmiş olması kabul edilemeyeceği gibi ülkemizin güvenliğini de açıkça tehlikeye atmaktadır. Anayasaya göre de suçtur.”

‘DEVLETİN RESMİ BİLGİLERİ ŞERİAT DEVLETİ SUNUMUNDA’

Tanrıverdi’nin yaptığı konuşmada çekilen fotoğraflardan birisinde bir sunum yaptığının görüldüğünü, bu sunumun ekranında “Savunma sanayii ürünlerinin envanterinin çıkarılması” ibaresinin görüldüğünü söyleyen Şeker, “15 Temmuz öncesi darbeyi yapanlar devletin sırlarının olduğu Kozmik Oda’ya girmiş ve tüm sırlar afişe edilmişti. Görevleri gereği devletin sırlarına vakıf olan bir askeri danışmanın bu sırları alenen ifşa etmesi tehlikesi sürüyor.” dedi.

Etiketler
Adana Aydın Bursa Kongre Erkan Aydın