İşte ilk yorum... Soylu'nun Kadir İnanır'ı hedef göstermesine HDP'den çok sert tepki

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Soylu'nun, Selahattin Demirtaş'ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gidenleri hedef almasına tepki gösterdi. Temelli, "Sanat senin neyine, sanata laf etmek senin ne haddine." dedi.

İşte ilk yorum... Soylu'nun Kadir İnanır'ı hedef göstermesine HDP'den çok sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’da Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gidenleri hedef almıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, konuya ilişkin açıklamalarda bulunaracak tepki gösterdi.

"SANAT SENİN NEYİNE, SANATA LAF ETMEK SENİN NE HADDİNE"

Kadir İnanır'a yönelik açıklamalara tepki gösteren Temelli, "Kadir İnanır'a yönelik bir saldırı gerçekleşti. Neden? Çünkü sevgili Selahattin Demirtaş'ın bir eseri tiyatroda sahnelenmiş. Buna tahammül edemeyen, iki satır kompozisyon ödevi yazmaktan aciz, iki cümle kuracak olsa promptere muhtaç olan zihniyet kalktı Kadir İnanır'a, Selahattin Demirtaş'a saldırdı.

Sen önce bir okumayı, yazmayı öğren. Sanat senin neyine, sanata laf etmek senin ne haddine. Onun arkasına da Kobani'yi sıkıştırdı. Oradan aklınca aba altında sopa gösteriyor. Kobani meselesi tam da bizim meselemiz. Aydınlatılması gereken mesele. Kobani sürecinde katledilen o insanların hesabını biz soruyoruz. Belgeleri ortadadır. Meclise verdiğimiz araştırma önergeleri bellidir. Her seferinde o önergeleri AKP, MHP oylarıyla reddettirdiniz." dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılışına katıldı.

Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın 'Devran' kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenler için, "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Selahattin Demirtaş HDP Kadir İnanır