AKP'de bir Mısır çıkışı da Mustafa Elitaş'tan

AKP’nin önemli isimlerinden ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’tan Mısır’a ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.

AKP'de bir Mısır çıkışı da Mustafa Elitaş'tan

AKP’nin önemli isimlerinden ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’tan Mısır’a ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.

Mısır ile Türkiye arasında arka kapı diplomasisinin devam ettiğini belirten Elitaş, “Umuyorum ki bu arka kapı diplomasisinden sonra biraz daha devletlerarası ilişkilerinin oluşması kanaati bende de mevcut” dedi.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da Libya'yla olduğu gibi Mısır'la da masaya oturulması gerektiğini savunmuştu.

TV5’te yayınlanan Ankara Bürosu programında Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’e konuk olan Elitaş, “Bizim Mısır’la geçmişte çok tarihi bağlarımız ve ortak yönlerimiz var. Mısır halkının Osmanlı’dan ve Türklerden çok hoşnut olduğunu biliyoruz. Bu sürecin arka kapı diplomasisiyle devam ettiğini biliyorum. Umuyorum ki bu arka kapı diplomasisinden sonra biraz daha devletlerarası ilişkilerinin oluşması kanaati bende de mevcut. İslam ülkeleri artık bütün kırgınlıklarını bir tarafa bırakarak, bugün yaşananların ne büyük bir oyunun sebebini olduğunu bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ZEVK DUYACAK KİŞİLERİN YANINDA YER ALMASINLAR

Yeni partilerle ilgili de konuşan Elitaş, şunları kaydetti; “Kurulacak olan parti ile ilgili diyorum ki, tek gayesi ve hedefi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yaptırmamaktan dolayı büyük bir zevk duyacak kişinin yanında olmasınlar diyorum. Kurulmuş partideki arkadaşlara sesleniyorum. İhtiras sahibi birisinin bulunduğunuz partiye saldırmasına müsaade etmeyin. AK Parti kurulduğu zaman ihtiyaç vardı. Şu anda kurulan ve kurulacak olan partiler, ihtiyaçtan değil, ihtirastan kaynaklı.”

YANLIŞLIKLAR VAR DEMEKTİR

KHK’yle görevlerinden uzaklaştırılanlara ilişkin konuşan Elitaş, “Aslında yargıda beraat etmiş kişilerin normal şartlarda kendi kurumlarına dönmeleri gerekir. FETÖ konusunda ‘her koyun kendi bacağından asılır’ ilkesiyle hareket etmemiz gerekir. Birinin amcasının oğlu, gelininin kardeşi FETÖ ile irtibatlı / iltisaklı diye ta başkasına da bulaşıyorsa, burada bir yanlışlık var demektir. Yargı adil olmalıdır. Son kararlarda zaten bunu görmekteyiz” diye konuştu.

SİYASET BİRBİRİNE GİRECEK

Fetö’nün siyasi ayağının araştırılması konusuna değinen Elitaş, “FETÖ’nün kriptolarının hâlâ rütbeliler ve yargı içerisinde var olduğunu gördüğümüz bu süreçte eğer siz, bunu TBMM’de bir araştırma komisyonu konusu haline getirdiğiniz takdirde bu, sulandırmak demektir. Bu, FETÖ’nün siyasî ayağının en çok arzu ettiği şeydir. Fetö’nün yapmak istediği şey budur. Siyaset birbirine düşecek” açıklamasında bulundu.

Etiketler
Mısır