Kılıçdaroğlu: Kankası Erdoğan'ı yalanlıyor, akla mantığa bakın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kankası Erdoğan'ı yalanlıyor, akla mantığa bakın

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl bütçe görüşmeleri ve TBMM’nin tatile girmesiyle son olarak 3 Aralık’ta grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 40 gün sonra ilk kez kürsüye çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

İmtiyazdan yana tavır alan herkesi uyarmak bizim görevimizdir. Özellikle ülkeyi yönetenlere. İmtiyaz hak arama adalet barış bildirisini imzaladı diye yüzlerce kişi attılar hapise. Ellerinde kalemleri var dediler ki bir haksızlık var burada itiraz ediyoruz. Sdece kağıt kalem. AYM en sonunda dedi ki, üniversiteden neden atıyorsunuz bunları. Üniversiteden attığınız hocaların kağıtları kitapları vardı. Bu adalet midir? Binlerce gencimizi kara toprağa gömdük. Hepsini vatanseverdi. Türkiye'nin bunu aşması lazım. Akla mantağa davet ediyorum bu ülkeyi yönetenleri.

Basının görevi nedir? Güç bir kişiyi verirlerse güç zehirlenmesi olur. Hep içeride hem dışarıda zehirlenme yaşıyoruz. Gücü elinde bulunduran ülke sahipleri kendi televizyonlarını oluşturmaya başladılar. Değerli arkadaşlarım ama o gazeteleri de kimse okumuyor .Bizim güzelliğimiz de orada. Dünyanın yayınını yapıyorlar aleyhimize. Yapın ne yaparsanız yapın! Ben şunu söyüyor muyum? CHP yöneticileri şunu söylüyor mu? Verilmeyecek hesabımız yoktur. İster ulusal ister uluslararası.

Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. "Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur." Bunu demedi. Demek ki verilmeyecek hesabın var.

İşsizliğin ne olduğunu bilmiyorlar. İşsizliğin nasıl bir felaket olduğunu bilmiyorlar. aNNE İŞSİZ BABA İŞSİZ ÇOCUK İŞSİZ ELEKTRİK PARASINI ÖDEYEMİYORLAR. İşsizliğin sosyal bir felaket olduğunun farkında değiller. Bizim belediye başkanlarımızın önünde 20 bin ile 100 bin arasında iş isteyen vatandaşların dilekçesi var. Erdoğan'ın önünde böyle dilekçeler var mı? İşsiz ailelerin düşünmesi lazım. Bu iktidar kimden yana? Fakir fukuradan mı yana hortumculardan mı yana? Adım gibi biliyorum bunların tamamı hortumculardan yana.

Vergilerden adaletli alınması lazım. İstihdam alanı yaratılması lazım. 73. Madde herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Şimdi herkes vergi veriyor. Eğer devletin başındaki kişiler yurtdışında naylon şirket kurup Türkiyede vergi ödememk için tezgah kurarlarsa Anayasa'nın maddesi hiçbir anlam ifade etmiyor. O şirketten el de ettiğin 15 milyar dolar bir kuruş daha vergi ödemiyorsun. Erdoğan çıksın desin ki hayır böyle bir şey yok.

Hakimler görevlerinde tarafsızdır. Hiçbir organ makam ve ya merci ya da kişi mahkemelere ve hakimlere emir veremez. Telkin veremez. Anayasa böyle diyor. Hayatın gerçeği ne papaz nasıl gitti Amerikaya? Bizim hakimden önce Trump'ın haberi var. Aylardır hapiste yatıyordu gazeteci. Ertesi gün mahkemeye çıktı hemen tahliye verdiler. Bu memlekette adalet yok hukuk yok.

Osman Kavala 805 gündür hapiste. AYM serbest bırakın dedi hala hapiste. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sözcü davası bunun en ilginç davasıdır. Emin Çölaşan'a. Necati Doğru'ya Metin Yılmaz'a Fetöden. Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Sözcü gazeteci ve yazarlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir baskıya boyun eğmedikleri için. Havuz medyası gazete okunmuyor ama sayıyı yüksek gösteriyor. Yüzbin tirajımız var. Havuz medyası denetlenmiyor. Evrensel birgün sözcü bunlar gerçek rakamlar.

Hükümetin izlediği Suriye politikası bize ne fayda sağladı? İster sanayici ister üniversite hocası. Bir Allahın kulu çıksın desin ki Suriyenin bize şu faydası oldu. Milyonlarca insanın açlıktan nefesi kokuyor. Süleyman Şah türbesini kaçırdık. Nedir bu dış politika? Bunun üzerinde de durmamız lazım. Hepsini saraya al. Hepsinin karnını doyur. Putin'e yalvarıyorlar. Yeni bir göç dalgası geliyor. Bir milyon kişiyi siz Suriye toprağında tutabilecek misiniz?

Mavi Vatanı da korumak zorundasınız. Yolu nedir? O mavi vatanda söz sahibi olan bütün vatandaşlarla kavga ederseniz onlar da sizi düşman ilan eder. Mısırı düşman ilan ettik. Ne oldu? Amerika da gemisini gönderdi. Biz ne yaptık? Kaybeden biz.

Beşar Esadla görüşüyorlar? Kim doğruyu söylüyormuş? Diplomaside son 7,8 yıl içinde en doğru tavrı söylemi geliştiren tek parti CHP'dir. Nereden aldık bunu. Yurtta barış dünyada barıştan aldık. Hafter'le asla görüşmem.

Tank palet bu ülkenin namusudur. Dünyanın hangi tarafında böyle bir ihale gördünüz. Zaten bedava verdin. Ethem Sancak kira mira ödemiyoruz diyor. Kankası Erdoğan'ı yalanlıyor. Akla mantığa bakın

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu