Erdoğan'ın eski başdanışmanını yargıya taşıyan vatandaşa, savcıdan skandal sözler!

Nuri Başkapan isimli bir vatandaş, İslam Birliği Kongresi’nde ‘Başkenti İstanbul olan yeni bir şeriat devleti kurulması’ ile ilgili yapılan konuşmaları yargıya taşıdı. Dava sırasında savcı vatandaşa skandal sözler söyledi.

Erdoğan'ın eski başdanışmanını yargıya taşıyan vatandaşa, savcıdan skandal sözler!

Nuri Başkapan isimli bir vatandaş, İslam Birliği Kongresi’nde ‘Başkenti İstanbul olan yeni bir şeriat devleti kurulması’ ile ilgili yapılan konuşmaları yargıya taşımak istedi. Suç duyurusu dilekçesini verdiği savcının kendisine hakaret ettiğini söyleyen Başkapan, savcıyı HSK’ya şikâyet etti.

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) ve Üsküdar Üniversitesi’nin işbirliğiyle geçen aralık ayında düzenlenen ve ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi ve Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez’in de katıldığı İslam Birliği Kongresi’nde ‘İslam devleti kurulacağı ve şeriat düzenine geçileceğiyle alakalı konuşmalar CHP Milletvekili Ali Şeker tarafından da Meclis gündemine taşınmıştı.

BirGün'ün haberine göre, Nuri Başkapan isimli vatandaş da bu konuşmalarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçesinde kongrede yapılan konuşmalardan basına da yansıyan görüntüler delil olarak sunuldu.

‘SAVCI HAKARET ETTİ’

Ancak Nuri Başkapan, dilekçesini verdiğini belirttiği Kenan Zurnacı isimli savcının, kendisine ve muhalif basın kuruluşlarına hakaret ettiğini ileri sürdü. Başkapan, savcıyı Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikâyet etti.

Şikayet dilekçesinde, savcı ve vatandaş arasında geçen konuşmalar şu şekilde aktarıldı:

“Savcı bana ‘Tele 1 isimli vatan düşmanı bir televizyonda çıkan görüntüleri delil diye sunuyorsun’ dedi. Ben de ‘Bir basın kurumuna vatan haini demenizi kabul etmiyorum. Ayrıca bu görüntüler, Odatv, Sözcü, BirGün, Cumhuriyet gibi birçok ulusal basında yer aldı’ dedim. Savcı ise bana ‘Bu saydığın gazetelerin hepsi aynı b.ktur’ dedi. Savcı Kenan Zurnacı’dan şikâyetçiyim.”

Etiketler
Kongre Savcı