Selvi: Erdoğan, Putin'e kitap hediye etmiş

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya lideri Vladimir Putin'e “Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı” adlı kitabı hediye ettiğini yazdı.

Selvi: Erdoğan, Putin'e kitap hediye etmiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği görüşmeye dair bilgiler verdi.

Selvi, Erdoğan'ın Putin'e ‘Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı’ adlı kitabı hediye ettiğini kaydetti.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin’e, “Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı” kitabını hediye etmiş.

İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan kitapta Doğu Akdeniz’in jeopolitik önemi, Doğu Akdeniz’in hidrokarbon potansiyeli ve Türkiye’nin pozisyonu gibi başlıklar yer alıyor. Kitapta sadece Türkiye’nin pozisyonu anlatılmıyor, Rum yönetimi ve Yunanistan’ın tutumuna da yer veriliyor. Görsellerle desteklenen kitapta Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakatın ekonomik, siyasi ve hukuki yönleri de ortaya konuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la görüşmesinde de “Türkiye’nin terörizmle mücadelesi” isimli kitabı takdim etmişti. Kitapta, Türkiye’nin DEAŞ, El Kaide ve PKK’yla mücadelesi anlatılıyor, ABD’nin barış güvercini olarak göstermeye çalıştığı YPG lideri Mazlum Kobani’nin Abdi Şahin�kimliğiyle PKK adına yaptığı katliamlara yer veriliyordu. Kitap bir anlamda Mazlum Kobani’nin yüzündeki maskeyi indiriyordu. Erdoğan, Trump’la birlikte ABD’li senatörlerle görüşmesinde de İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Mazlum Kobani’nin yaptığı terör eylemlerinin yer aldığı bir videoyu izlettirmişti.

Erdoğan, İngiltere’de Macron, Merkel ve Johnson’a İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak hazırlanan, “Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye” isimli kitabı hediye etmişti.

Erdoğan’ın, yabancı devlet başkanlarıyla görüşmesinden sonra artık, “Hangi kitabı hediye etti” sorusuna cevap arayacağız.

İkili diplomasi, kamu diplomasisi gibi tanımlardan sonra Erdoğan, diplomasiye bir de “kitap diplomasisi” tanımını kazandırmış oldu. Erdoğan bu işi sevdi, gerisini monşerler düşünsün.

Etiketler
Akdeniz Vladimir Putin Abdulkadir Selvi Doğu Akdeniz