Erdoğan ve Putin’in görüşmesi sona erdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaklaşık 1.5 saat süren görüşmesi sona erdi.

Erdoğan ve Putin’in görüşmesi sona erdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı öncesi başlayan baş başa görüşmesi saat 15.20 itibarıyla sona erdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından iki liderin TürkAkım boru hattının açılış törenine katılması bekleniyor.

Putin ve Erdoğan’ın baş başa görüşmesinde Suriye, Irak ve Libya’daki durum masaya yatırıldı.

Rusya Libya’da hem Trablus merkezi ulusal mutabakat hükümeti hem de Trablus'u ele geçirmek isteyen General Halife Hafter'le görüştüklerini söylerken, Türkiye ulusal mutabakat hükümetini destekliyor.

İstanbul’daki görüşme de, Türkiye'nin Libya’ya asker göndermesine izin verecek tezkereyi meclisten geçirmesi ve Erdoğan'ın askerlerin peyderpey Libya'ya gitmeye başladıklarını açıklamasını izliyor.

Putin ile Erdoğan’ın gündeminde başta İdlib'deki durum olmak üzere Suriye de olacak. Rusya, Türkiye'nin İdlib'deki muhalif güçleri sahada teröristlerden ayıracağı yönündeki taahhüdünü gerçekleştirmesini bekliyor. Fakat bu taahhüt gerçekleşmiş değil, hatta İdlib’in neredeyse tamamının kontrolünü eline geçirmiş olan Heyet Tahrir el Şam, buradaki silahlı muhalif kabul edilen gruplarla yeni yeni ittifaklar kuruyor.

Etiketler
Vladimir Putin Rusya