AKP'li Ömer Çelik'ten skandal 'Kanal İstanbul ve Montrö' örneği

AKP sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

AKP'li Ömer Çelik'ten skandal 'Kanal İstanbul ve Montrö' örneği

AKP sözcüsü Ömer Çelik, AKP'in MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

AKP sözcüsü Ömer Çelik'in Kanal İstanbul ve 1936 yılında Boğazlar hakkında imzalanan, Türkiye'nin güvenlik güvencesi anlaşmalardan sayılan Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında konuşurken Milattan Önce 13. yüzyılda Mısır ve Hititler arasında imzalanan bilinen ilk anlaşması, Kadeş Antlaşmasını Murat Bardakçı'nın yazısına atıf yaparak örnek olarak vermesi dikkat çekti.

Ömer Çelik, "Murat Bardakçı ironi yaparak güzel bir yazı yazdı. "Bu yapılan anlaşmalar Kadeş Anlaşması'na da karşıdır. diyerek. Tarihdeki ilk yazılı anlaşmayla gönderme yapmıştır. Montrö meselesi tabi ki devlet düzeyinde bakanlıklarımızın verdiği düzenlemeler var." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamasının satır başları:

ŞEHİT CENAZELERİNE KATILIMLAR

Devletimiz şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştır. Bütün şehitlerimize devlet olarak aynı tören uygulanmaktadır. Bir farklılık yoktur. Milletimiz şehidimizin nereden kaldırılmasını istiyorsa buna saygı duyarak usullere göre gerçekleştirilir.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır Anneleri'yle olan günden MYK'mız için önemli bir gündemdir. Diyarbakır Annelerinin bu eylemi 126'ncı gününe girmiştir. Daha önceden belirttiğim Türkiye'de en ufak bir olaya sesini çıkaran bir kesimin Annelerin sesine bir şey dememeleri dikkat çekicidir. Bir kere daha buradan selamlarımızı saygılarımızı iletiyoruz.

KADINA ŞİDDET

Bu yılın ilk günlerinde bu haberlerle yine karşılaşıyoruz. Bu alanda aktif olan sivil toplum örgütlerininde görüşleri öngörüldü. Cumhurbaşkanımız da bu konuda talimatlarını vermiştir. Bakanlıklarımız 75 maddelik bir eylem planı ortaya koydular. Parti olarak bu eylem planlarını desteklediğimizi belirtirim. Çeşitli vesilelerle gündeme geliyor. Her canı kaybettiğimizde içimiz yanıyor. Aynı zamanda bu şiddetin gerçekleşmesinden önce başvuruların olduğu belirtiliyor. Bunlar için çalışmalar yapılıyor. İçişleri Bakanlığımız, bu konular için polis ve jandarmalarımıza eğitim vermiştir.

LİBYA ANLAŞMASI

2015 yılında Fas'ta gerçekleştirilen görüşme sürecinde Libya ile anlaşma imzalanmıştı. Libya'daki Saraç hükümeti BM kararına dayanan meşru hükümettir. Hafter'e bağlı güçler çözüm çabalarına destek vermiyor. Libya'nın toprak bütünlüğü korunmalı. Meşru hükümetin daveti üzerine Libya'dayız. Kimseyle çatışmak üzere orada değiliz.

KANAL İSTANBUL HAKKINDA

Kanal İstanbul herhangi bir şekilde Boğazlar Anlaşması ile çelişmiyor. Seyrü sefer serbestisi aynen korunacak. Geçişlerde Montrö'ye aykırı bir konum olmayacak. Bu proje tamamlandıktan sonra Boğazlar gemi trafiğine açık olmaya devam edecektir. Kanal İstanbul'daki uygulamanın Montrö ile çelişmeyecek şekilde uygulanacaktır.

Murat Bardakçı ironi yaparak güzel bir yazı yazdı. "Bu yapılan anlaşmalar Kadeş Anlaşması'na da karşıdır. diyerek. Tarihdeki ilk yazılı anlaşmayla gönderme yapmıştır. Montrö meselesi tabi ki devlet düzeyinde bakanlıklarımızın verdiği düzenlemeler var.

Kanal İstanbul'la ilgili 2 şeyi söyleyebilirim;

1) Montrö'ye karşı değildir.

2) Montrö ile çelişmeyecek ve Türkiye'nin her hangi kaybı olmayacaktır.

Etiketler
Kanal İstanbul Ömer Çelik