Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'ndan kapatılan santraller hakkında açıklama

Fatih Dönmez, baca filtresi takılması zorunluluğuna uymayan termik santraller hakkında açıklama yaptı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'ndan kapatılan santraller hakkında açıklama

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, baca filtresi takılması zorunluluğuna uymayan termik santrallerin enerji üretimine etkisi hakkında açıklama yaptı.

Fatih Dönmez'in açıklaması şöyle oldu:

Elektrik sıkıntısı yaşanmaması için tüm önlemler alındı. 13 santralin 7'si elektrik üretimlerine devam edecek. Üretimin belli bir süre son bulması işleyişi engellemeyecek. Dolayısı ile burada herhangi bir arz sıkıntısı yaşamayacağız. Bu piyasalar uzun süredir serbestleşti.

Yüzde 20'si buradan yüzde 80'ni özel sektörden üretiyoruz. Yeni yapılan tesislerde çevre için herhangi bir sıkıntı yok. Diğer yapılan tesisler geçmişte yapılmış günümüz şartlarına uyumsuzluk yaratmıştı. Kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücü bin 883 megavat. Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut. Kaynak çeşitliliğimiz günden güne artıyor.

Böyle bir olayı 2000'lerin başında karşılaşsaydık 'kaç gün elektriksiz kalacağız', bunu tartışıyor olurduk. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. Bu sektöre girenler, kurallara uymasını bekliyoruz. Çevre uyumunda bu tesislerin gecikmesi söz konusu olursa gereken şekilde davranmaktan kaçınmayacağız.

'İŞÇİNİN MAĞDUR EDİLMEMESİ İÇİN İŞLETME SAHİPLERİYLEGÖRÜŞÜYORUZ'

100 milyon dolarlık çevreye uyum yükümlülüğü söz konusu. Onarım izleme üniteleri yapılması, kül atıklarının depolanması gibi birçok husus var. İşçinin mağdur edilmemesi adına işletme sahipleriyle görüşüyoruz. Pozitif yaklaşımlarda söz konusu. İşçilerimizin hak hukuku neyse onun takipçisi olacağız. Bir olumsuzluk yaşanmaması için süreci yakından takip edeceğiz.

Etiketler
Jeotermal ve Termik Santral