Muharrem İnce'den 'cumhurbaşkanlığı' açıklaması: Milletvekilleri 'Ekrem İmamoğlu aday' demişse...

CHP eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce'den 'cumhurbaşkanlığı' açıklaması: Milletvekilleri 'Ekrem İmamoğlu aday' demişse...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında gündeme dair açıklamalarda bulunurken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları üzerine de değerlendirmeler yaptı.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

CHP, İmamoğlu ya da Gül'ü aday gösterse destek verir misiniz?

-Ekrem İmamoğlu ayrı Abdullah Gül ayrı. Partimin milletvekilleri 'Ekrem İmamoğlu aday' demişse bana düşen görev ona yardımcı olmaktır. ('Gül' dendiğinde...) Bakacağız ona. Sayın Genel Başkan aday olduğunda ben yokum.

-Partiden 8.5 puan fazla almışsam, 41 yıl sonra CHP 30 barajını aşmışsa, herhalde hakkımı teslim edersinizdir diye düşünüyorum. Megaloman değilim ama katkım var.

-Belediyelerimizde başarılı olmak zorundayız. Seçim başarımız ortadadır, başta adaylarımız olmak koşuluyla. Şimdi belediyecilik başarısı konuşulacak. Bu kadar sürede başarılı-başarısız denemez kimseye. Uyarı yapıyorum, 'olmasın' diyorum. 'Aman 89'da yaşadığımızı yaşamayalım.' diyorum.

-Ankara ile ilgili bir şey söylerim. Ankara'da yaşıyorum. 81 ille ilgili bir şey söylemem. Ankara'nın kesin oyu artmıştır.

Etiketler
Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı Ekrem İmamoğlu