Mansur Yavaş'ten 'Melih Gökçek' yorumu: Göbeğine kadar içinde bu işin

Mansur Yavaş, Habertürk'te gündeme dair soruları yanıtladı.

Mansur Yavaş'ten 'Melih Gökçek' yorumu: Göbeğine kadar içinde bu işin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı Programı'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarının satır başları:

"KİMİNLE TELEFON GÖRÜŞTÜĞÜNÜ TALEP EDECEĞİM"

YILMAZ: Okul meselesi bu işin kılıfı mı?

YAVAŞ: Dedim ki bunlar yarın iskana gelecek. Henüz taahhüdünü yerine getirmemiş, yapı ruhsatını almamışlar var. Bunun parasının tayini kendi başıma yapamam. 4 tane grup başkanvekili yan yana gelsin. İmarda verilen rantla onun karşılığında ne alacağını onlar karar versin. Bunun üzerine 'Abi sen okulu yapmamışsın' diyor, konu bu raddeye geliyor. Dilekçe veriyor, 'benden sadece para istediler' diyor.

Düzgün bir insan o paranın ne için istendiğini oraya yazar. Sağdan soldan haber gönderdi. 'Savcılığa vereceğim, benim işimi görmezlerse' dedi. Ben de 'elinden geleni ardına koyma, bu belediyede artık hukuk işliyor' diye mesaj attım, cevap yazmadı. Bir hakim grup başkanvekiline söylüyor, 'Mansur'a söyle istinafa gitmezse ceza alır'. Ben bu kararı almasaydım, MHP şikayet edecekti, yine müfettiş gelecekti.

YILMAZ: İki meclis üyesinin gidip konuşması onların yetkisinde mi?

YAVAŞ: Onlar diyor ki 'Bizi Sinan Aygün çağırdı' diyor. Çağıran kendisi. Demek ki tuzak kurmaya çağırmış. Ben hukukçuyum, birisi gelse, Aygün'ün oraya rüşvet ister gibi para istese, ne yaparsınız, kovarsınız değil mi? Çıkıp aynı arabayla belediyeye mi gidersiniz? Burada kumpas kurmaya çalıştılar. Arkasında kimler olduğunu biliyorum.

YILMAZ: Kimler var arkasında?

YAVAŞ: Bu olayın olduğu günlerde kimlerle telefon görüşmesi yaptıklarını isteyeceğim. Farkında mısınız AK Parti ve MHP uzaktan istiyor. Kendi meclis üyeleri oybirliği ile Sinan Aygün'ün aleyhine almış. Biz o kararları uyguluyoruz. Mansur Yavaş ile rüşvet kelimesini yan yana getiriyor. Bu çamurlar bize bulaşmıyor. Allah kendi dillerini kendilerine doluyor. Asla ve asla böyle bir ifade olmamasına rağmen bir kısım medya saldırdıkça saldırıyor.

"MELİH GÖKÇEK GÖBEĞİNE KADAR İÇİNDE BU İŞİN"

YILMAZ: Melih Gökçek'le ilgisi var.

YAVAŞ: Onu zaman gösterecek ama göbeğine kadar içinde bu işin.

YILMAZ: Biraz açar mısınız?

YAVAŞ: Bu soruyu soran Beyaz TV muhabiri. Sürekli görüşüyorlar. Artık Melih Bey işi gücü bıraktı, sürekli internetten hakaret üzerine hakaret ediyor. Kendisini muhatap almıyoruz. Bütün belediye meclis kararlarında plan notları saklanmış. Benim görevi devraldığımda yüzde 30. Asıl kıymetli yer aşağısı. Mahkeme kararı bozuyor. Biliyor ki inşaat durdurulacak. Mayıs ayında inşaat seviyesi yüzde 60. Her işi bırakmış AVM'ye yüklenmiş. Ben başkasının para hırsıyla, kazancıyla uğraşacak halim yok. Mantık şuydu Ankara'da, biz seçilecinceye kadar, kim gelirse gelsin işimizi hallederiz, yok artık böyle bir şey. 8 ay boyunca bir tane imar rantı kararı geçmedi.

YILMAZ: Sayın Arınç'ın da 'Gökçek Ankara'yı FETÖ'yü parsel parsel satmıştır' ifadesi var. Siz bu ifadelerinde haklıymış dediniz mi?

YAVAŞ: Evet haklıymış. Genellikle Çukurambar'daki fotoğraflar kullanılır. Aday olduğumda benim kızım hazırlıkta okuyordu. Üçüncü sınıfı geldiğinde sınav kaçırdı. Çukurambar birden bire 20-30 katlı nüfus arttı. Trafik çekilmez oldu. Bu yüksek katlı binaları yapanlar kim? Hep aynı isimler çıkıyor. Sayın Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısıydı. 17-25'ten sonra ısrarla 'Bunların mallarını almayın' dedi. Hala Sinan Aygün hakkında tek soruşturma yok. Bunların hepsi satıldı ve paralar yurt dışına gitti.

YILMAZ: Karşılıklı FETÖ suçlaması var. Bu mesele gündeme gelmeseydi. Niye şimdi gündeme geldi?

YAVAŞ: Kendisinin 'Mansur Yavaş'ı FETÖ'cüler aday yaptı, ikna etti' deyince farz oldu uğraşmak. O verdiği isimler kimlerle daha çok görüşmüş. Verdiği ismin binası henüz bitmemişti, olduğu gibi Gökçek fotoğraflarla dolu.

Etiketler
Sinan Aygün Habertürk Mansur Yavaş Melih Gökçek