CHP'li Aygun, Çavuşoğlu'na kürsüden isyan etti: Meclis'te 'at ve eşek eti' gerginliği

CHP'li vekil İlhami Özcan Aygun, Sudan'dan domuz ve at eti ithal edilmesine tepki göstererek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na “Domuz etini, at etini bu insanlara niçin yedireceksiniz?”diye sordu. Çavuşoğlu, yazılı cevap vereceğini söyledi.

CHP'li Aygun, Çavuşoğlu'na kürsüden isyan etti: Meclis'te 'at ve eşek eti' gerginliği

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Meclis Genel Kurulu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Sudan'dan ithal edileceğini açıklanan at ve eşek etlerini sordu.

Aygun, şöyle konuştu:

“24 Aralık 2017 tarihinde Hartum’da Sudan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan bir ticaret anlaşması var. Tali komisyon burada Ticaret Bakanlığı. Ana komisyonumuz Dışişleri Bakanlığı ama anlaşmanın içeriğine baktığımız zaman tamamen tarımı ilgilendiren… Tarım burada hiç sayılmış yani Tarım Bakanlığı kepengi indirmiş.

Şimdi, ben soruyorum: Sudan’a biz tarımı öğretmeye gitmiştik. 780.500 hektar yer kiralandı doksan dokuz yıllığına. Oraya tarımı götürecek, modern tarımı öğretecektik ama geldiğimiz noktada Sudan’dan at, bardo, eşek, katır, kesilecek at getireceğiz, bal getireceğiz; artı yumurta getireceğiz, yumurtayı satmak için uğraşırken… Ve Sudan’a giderken aşı olmamız gerekiyor Sayın Bakan. Şimdi, ben merak ediyorum, bu kadar hijyen gereken ürünleri Türkiye’ye nasıl getireceksiniz?”


“SORU VAR, SORU VAR SAYIN BAKAN”

Soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı, “Ben sanırım tüm soruları da bu şekilde kavramış oldum ama varsa bir eksik” sözüne yerinden seslenen Aygun, “Soru var, soru var Sayın Bakan. Sudan’ın domuz etinin, at etinin cevabını… Domuz etini, at etini bu insanlara niçin yedireceksiniz?” diye sordu.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu süresi bitince, “Sudan ve diğer sorularla ilgili de isterseniz yazılı cevaplar vereyim” dedi.

Ancak Aygun, ısrarla, “At eti, eşek eti, manda eti, katır eti…” diyerek yerinden seslenerek sorusunu tekrarladı.

Etiketler
Ordu Mevlüt Çavuşoğlu