Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü'den Çiğli'de kongre mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe kongresinde konuştu.

Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü'den Çiğli'de kongre mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ikinci etabı olan ilçe kongrelerinin startı verildi.

İzmir’deki ikinci gün mesaisinde Çiğli’de çift adaylı bir yarış yaşanıyor. Mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan ile Şirin Akgül arasındaki rekabette salonda birlik, beraberlik mesajları verildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün kongrede yaptığı konuşmalar dikkat çekti.

Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü'den Çiğli'de kongre mesajı - Resim : 1

31 MART BAŞARISINDA HEPİMİZİN PAYI VAR

Egemedyası'nın haberine göre, açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yücel, “Parti içi demokrasi yarışı dediğimiz kongrelerimiz başladı. Bu dönem CHP’nin yönetim kademelerinde görev alacak arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak olanlardır. Delege seçimlerimiz bitti, delege seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum, sandığa gidenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün kim göreve gelirse gelsin CHP buradan güçlenerek çıkacaktır, kazanan sadece yine CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza attı. Bu başarıda hepimizin payı var ama şunu unutmamak lazım; her şeyden önce bu başarı Türkiye’de cumhuriyet değerlerine gönül veren, demokrasiye gönül veren, hangi siyasi partiden olursa olsun, geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bu hassasiyeti taşıyan yurttaşlarımızın başarısıdır” dedi.

KONGRE SÜREÇLERİNDEN CHP GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR

Yücel ayrıca, “Ancak şunu unutmamak gerekir ki bu başarının mimarı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çiğli’de bir başarı var, 31 Mart’ta yüzde 62 oyla alınmış bir seçim var. Bunda emeği olan başta ilçe başkanımız Mert Özcan ve yönetimine, geçmiş dönemde görev yapan belediye başkanımız Hasan Arslan’a, geçmiş dönemde görev yapmış meclis üyelerimize, 31 Mart’ta aday olan ve bugün seçilmiş olan belediye başkanımız Utku Gümrükçü’ye ve seçilen meclis üyelerimize, ilçe örgütümüze canı gönülden teşekkür ediyorum.

Çiğli bizim göğsümüzü kabartmıştır, bir başarı tablosu göstermiştir. Bugünden sonra görev alacak olanlar arkadaşlarımız da bu başarıyı daha da ileriye götürecektir. Bu görevler kişisel beklentiler ve hedefler için yapılacak görevler değil, fedakarlıkla yapılacak görevler, ülkemiz kentimiz için yapılan görevler.

O yüzden 31 Mart başarısını genelde CHP’nin iktidarına taşıyarak taçlandırmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tekrar altını çizmek isterim; bu kongre süreçlerinden CHP güçlenerek çıkacaktır, burada kazanan sadece ve sadece CHP olacaktır” diye konuştu.

Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü'den Çiğli'de kongre mesajı - Resim : 2

KONGREYİ KAZANSAYDIM BUGÜN BELEDİYE BAŞKANI OLAMAZDIM!

Ev sahibi olan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “Yaklaşık 1 yıl önce ilçe başkanlığı görevini bırakıp belediye başkanlığı adaylığı için istifa ettim. Parti Meclisimiz bizi görevlendirdi. CHP ailesiyle, İYİ Parti ailesiyle İzmir’in Çiğli’nin cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik insanlarıyla birlikte Çiğli’de belediye başkanlığına talip oldum. Sizler olmasaydınız ben ilçe başkanı olamazdım, ilçe başkanı olmasaydım bugün burada karşınıza belediye başkanı olarak çıkmazdım. İl kongresinde mevcut il Başkanımız Deniz Yücel ile yarıştım, o kazandı ben kaybettim. Ben kazansaydım bugün belediye başkanı olamazdım” dedi.

Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü'den Çiğli'de kongre mesajı - Resim : 3

20 SENEDE PARTİM BENİ HAMUR GİBİ İŞLEDİ!

Gümrükçü sözlerini sürdürdü ve “Alın teri hiç kaybolmuyor. Çünkü CHP hakkını gün geliyor, ödüyor. 20 senedir emek, çalışma, görev, atama, disiplin her şeyin içerisinde bulundum. Ben sizin desteklerinizle siz varsınız diye yürüdüm. Hep beraber de yürümeye devam edeceğiz. Siyaset, örgütlü olunca güzel, tek başına hiç kimse bir şey kazanamaz. Ben 18 yaşında partiye geldiğimde genç bir üniversite öğrencisiydim. 20 senedir beni hamur gibi işlediniz. Kötü günümde, iyi günümde yanımda oldunuz. Sevgiyle, gözyaşıyla, alın teri ile beni büyüttünüz. 38 yaşında bir belediye başkanı olarak varsam eğer, bu sizin emeğinizle, desteğinizle oldu. Partiden aldığınız güçle, örgütten gelen destekle ancak bir yerlere gelebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

GEÇMİŞ DÖNEMDE ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANLARININ NE DURUMDA OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ

Gümrükçü, “Benim için siyaset işi, parti işi sadece kongrelerde var. Geçmiş dönemde örgütü dizayn etmeye çalışan belediye başkanlarının ne durumda olduğunu görüyorsunuz. Sizin derdinizde de tasanızda da yanınızda olacağım. Ne diyor Sayın Genel Başkanımız ‘bir çocuk yatağa aç giriyorsa orada siz rahat edemezsiniz.’ Öncelikle Çiğli’de sosyal yardımları yapmalıyız. Bunu yaparken de adam kayırarak değil, gerçekten ihtiyacı olana yapacağız. 26 mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirliyoruz, hayırseverlerin de desteğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Kongremizde iki aday var, hangisinin daha iyi olduğuna inanıyorsanız, vicdanınıza göre hareket edeceksiniz. Kim seçilirse seçilsin mahalle mahalle çalışacağız. Seçim varmış gibi çalışacağız. Ayakta duracağız, dik duracağız. El ele, sırt sırta durmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Etiketler
CHP kurultayı İzmir Deniz Yücel Kongre