CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) kongre maratonu başladı. İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşanacak

CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre maratonu başladı. İzmir’de ilk gün mesaisinde Urla, Bayındır ve Seferihisar’da sandık kurulmuştu.

Pazar mesaisinde Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşanacak.

Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçmek için sandık başına gidecek.

CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı - Resim : 1

ÇİĞLİ

Egemedyası'nın haberine göre, Çiğli’de Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen ilçe kongresinde, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in desteklediği İlçe Başkanı Başkan Mert Özcan ile muhaliflerin adayı il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yarışıyor.

Kongre coşkulu bir atmosferde başladı. Kongrenin teması da ‘CHP’de birlik Çiğli’de kardeşlik’ olarak belirlendi. Parti bayraklı ile donatılan salonda adayların sloganlarının yer aldığı afişler de dikkat çekti.

Mert Özcan’ın fotoğrafının bulunduğu afişte "Önderimiz Kemal, Hedefimiz İktidar’ yazısı yer alırken, Şirin Akgül’ün fotoğrafının yer aldığı afiş ise ‘Çiğli’de ayrıştıran değil, birleştiren olacağız’ sloganıyla şekillendi.

Adaylardan, salona ilk giren isim Özcan oldu, Özcan partililerin ‘Çiğli seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde salonda yerini aldı. Özcan'ın ardından Akgül de salonda yerini taraftarlarının alkışları arasında aldı.

CHP Çiğli Kongresi'nin divan başkanlığını Musa Sever yapıyor. Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, CHP PM Eski Üyesi ve Eski Milletvekili Erdal Aksünger, İl Başkan Yardımcıları; Sedredil Coşkuner, Ali Çalışkan, Adnan Alabay, Özkan Tice, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Büyükşehir ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu katıldı.

CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı - Resim : 3

Kongre fair-play rüzgarıyla başladı. İki aday yan yana gelip salonu birlikte selamladı.

YÜCEL: KAZANAN SADECE VE SADECE CHP OLACAK!

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Çok değerli, çok onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Parti içi demokrasi yarışı dediğimiz kongrelerimiz başladı. Bu dönem CHP’nin yönetim kademelerinde görev alacak arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak olanlardır.

Delege seçimlerimiz bitti, delege seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum, sandığa gidenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün kim göreve gelirse gelsin CHP buradan güçlenerek çıkacaktır, kazanan sadece yine CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza attı. Bu başarıda hepimizin payı var ama şunu unutmamak lazım; her şeyden önce bu başarı Türkiye’de Cumhuriyet değerlerine gönül veren, demokrasiye gönül veren, hangi siyasi partiden olursa olsun, geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bu hassasiyeti taşıyan yurttaşlarımızın başarısıdır.

Ancak şunu unutmamak gerekir ki bu başarının mimarı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çiğli’de bir başarı var, 31 Mart’ta yüzde 62 oyla alınmış bir seçim var. Bunda emeği olan başta ilçe başkanımız Mert Özcan ve yönetimine, geçmiş dönemde görev yapan belediye başkanımız Hasan Arslan’a, geçmiş dönemde görev yapmış meclis üyelerimize, 31 Mart’ta aday olan ve bugün seçilmiş olan belediye başkanımız Utku Gümrükçü’ye ve seçilen meclis üyelerimize, ilçe örgütümüze canı gönülden teşekkür ediyorum.

Çiğli bizim göğsümüzü kabartmıştır, bir başarı tablosu göstermiştir. Bugünden sonra görev alacak olanlar arkadaşlarımız da bu başarıyı daha da ileriye götürecektir. Bu görevler kişisel beklentiler ve hedefler için yapılacak görevler değil, fedakarlıkla yapılacak görevler, ülkemiz kentimiz için yapılan görevler.

O yüzden 31 Mart başarısını genelde CHP’nin iktidarına taşıyarak taçlandırmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tekrar altını çizmek isterim; bu kongre süreçlerinden CHP güçlenerek çıkacaktır, burada kazanan sadece ve sadece CHP olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı - Resim : 4

GÜNE DAMGA VURAN KARAR: ERYILMAZ ADAY DEĞİL

Pazar mesaisinde sandık kurulacak bir diğer ilçe ise Balçova... Balçova'da kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı. İlçe Örgütü'ne 2012 yılından bu yana başkanlık yapan Aygül Eryılmaz yeniden tek aday olarak girmesi beklenen seçim öncesi bırakma kararı aldı. Ekibiyle görüşerek kararını netleştiren Eryılmaz'ın 7 yıldır oturduğu koltukta bayrak değişimine karar verdiği ve parti içinde başka görevler almak istediği öğrenildi.
CHP İzmir’de Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe'de seçim heyecanı - Resim : 5

Eryılmaz'ın kararı sonrası ilçe kongresinde sandığa yine tek adayla gidilecek. CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın sandıkta oylanacak tek isim olacak.

GÜZELBAHÇE'DE DE TEK ADAYLI SEÇİM

Güzelbahçe’de de tek adaylı kongre yaşanacak. Güzelbahçe İlçe Kongresi saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak.

İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen son dakika sürprizi yaşanmazsa kongreye tek aday olarak girecek.

Etiketler
CHP kurultayı İzmir Kongre Seçim