Meclis’te ‘Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı’ gerginliği

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk ilçesinde saldırıya uğramasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma yaşandı.

Meclis’te ‘Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı’ gerginliği

TBMM’de devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde, bakanlığının bütçesi için Genel Kurul’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında ikinci bir gerginlik daha yaşandı.

Bakan Soylu’ya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesi için gittiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde saldırıya uğraması soruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta şehit cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili, "CHP'nin Çubuk saldırısıyla ilgili hazırladığı raporun tutar bir tarafı, somut hiçbir tarafı yok. İddialar gerçek dışı. Çubuk olayında en çok üzülenlerden biriyim çünkü ben İçişleri Bakanıyım. Hiçbir İçişleri Bakanı bir ana muhalefet partisinin genel başkanının böyle bir durumla karşılaşmasını istemez" dedi.

Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin terörle mücadelesinin en yoğun olduğu bir dönemde Ankara’dan İstanbul’a yürüdüğünü belirterek, yürüyüşe ilişkin gerekli tedbirleri aldıklarını öne sürdü.Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’taki cenaze törenine katılımı öncesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verilmediğini iddia eden Soylu, “CHP grubu benden çok daha iyi biliyor ki, yapılması gereken Ankara Emniyeti’nin aranması, biz buraya gidiyoruz denilmesiydi.” diye konuştu.

Özgür Özel tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’nun konuşmasının ardından yerinden söz aldı.Özel, kendisini arayan TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün hatta olduğunu belirterek, “’Bizzat Genel Başkan’a da eşlik ederek ben telefonla İçişleri Bakanlığı’na bildirdim’ diyor. Koruma müdürümüzden aldığımız bilgiyle, önce cumartesi günü planlanan, çubuk merkezden köye alınan cenazede, geceleyin koruma ekibindeki arkadaşımız, Ankara Emniyeti’ndeki muhatabını arayıp ‘Yarın gelmeyi düşünüyoruz’ dediği ortada.

Bunu en iyi İçişleri Bakanı bilir ki, bu üç telefon da olmasa, Sayın Genel Başkan, iki eli kanda olsa şehit cenazesine gider.” ifadelerini kullandı.CHP’li Özel, Bakan Soylu’ya, “Siz yerel seçim sürecinde ilçe ilçe gezip, Ankara’da CHP’yi teröristlerle işbirliği yapmakla suçlarsanız, İçişleri Bakanı olarak zaaf içinde kalırsınız.” diyerek tepki gösterdi.

Etiketler
Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Saldırı Süleyman Soylu