CHP İzmir'de kongre maratonu başladı

CHP İzmir’de kongre maratonu bugün başladı. 3 ilçede delegeler ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve il kongre delegelerini seçecek.

CHP İzmir'de kongre maratonu başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Delege seçimleri sona ererken, kongre maratonu bugün start alacak.

İzmir’de kongre mesaisi 3 ilçeyle başlıyor. Seferihisar ve Urla’da tek adaylı kongre yaşanacak. Bayındır'da ise yarış var.

SEFERİHİSAR'DA DİVAN VEKİL ARSLAN'A EMANET

Seferihisar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen CHP Seferihisar İlçe Kongresi’ne CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atilla Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları, İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanlığı İzmir Milletvekil Ednan Arslan yapıyor. İlçe Başkanı Gürer kongreye tek aday olarak giriyor.

Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinde; Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül Okka, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner yer aldı. Yedek listede ise; Toprak Gültekin, Mustafa Göker, Vesile Gülem, Şirin Erden, Abdulaziz Erdoğan, Hamdi Yetişkin, Ali Andaç, Dilan Ünal, Harun Arslantaş, Özge Budan, Esma Süslü, Aysel Tengiz bulunuyor.

İl delegeleri listesi ise şöyle; Halil Balta, Senem Gürer Solak, Sultan Özata,, Melek Tiriç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köksal Yıldırım.

CHP İzmir'de kongre maratonu başladı - Resim : 1

SERTELDEN 'DENİZ YÜCEL' ÇIKIŞI!

Seferihisar’daki kongreye CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in konuşması damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile il kongresine yönelik bir görüşme yaptığını açıklayan Sertel, “ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce oturdum konuştum. Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. ‘Şimdi ne yapacağız’ dedim. Genel Başkanımız bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” diye konuştu.

CHP İzmir'de kongre maratonu başladı - Resim : 2

URLA'DA ÖNEMLİ İSİMLER DELEGE LİSTESİNDE

Urla’da da İlçe Başkanı Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi. Kongre Urit Düğün Salonu’nda yapılıyor. Kongrenin Dİvan Başkanı İlçe Eski Başkanı Bahri Yalaz.

İlçe yönetimi asil listede Özbadur dışında ; Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal yer aldı. Yedek listede ise şu isimler var; Emre Kızılışık, Zait Yanar, Arzu Seyhan, Serpil Ambarcı, Sebahat Soylu, Gökhan Öz, Öztürk Çiçek, Mehmet Göktoğan, Murat Güç, İrem Deri, Gülüzar Yıldırım, Burcu Erkılınç, Nil İskit, Gürkan Şaşmaz.

İl delegeleri listesinde ise ilçe başkanı Hakan Özbadur, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İlçe Eski Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, İlçe Eski Başkanı Yusuf Baratalı, Belediye Eski Başkanı Sibel Uyar dışında İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle bulunuyor.

AKP'Yİ HEDEF ALDI

Açılış konuşmasında iktidara yüklenen Hakan Özbadur, “Ülkemizde yaşanan bütün olumsuzlukların sebebi olan AK Parti iktidarını ve bu iktidarın neleri değiştirdiğini, güzel yurdumuzda nasıl bir yönetim sergilediğini değerlendirmeye çalışacağım, 2002 senesinde dış borç 129 milyar dolardı. 2019’da ise 453 milyar dolar, 2002 yılında işsiz sayısı 2 milyon 400 bindi. 2019’da ise 4 milyon 650 bin olmuş. Bu gün yasal takipteki kredi kartı sayısı 1 milyon 200 binler 17 yıllık ak parti iktidarında ülkemizde özelleştirme adı altında 85 elektrik santral, 37 maden sahası, 3631 taşınmaz, 10 liman, 40 işletme, toplam da 62 milyar dolarlık satış yapılmıştır. Bu satışların nasıl kime ve hangi şartlarda gerçekleştirildiği herkes tarafından bilinmektedir. AK Parti iktidarında eğitim sisteminde 16 kez değişikliğe gidildi. Bu gün geldiğimiz noktada 137 ülke içerisinde eğitim kalitesi bakımından 99 sıradayız. Sağlık hizmetlerinde ise 195 ülke arasında 81’inci sıradayız. Tarım politikalarına bir şey dememe gerek bile yok samanı bile ithal eder durumdayız. SODEV’in yaptığı bir araştırma var. Buna göre vatandaşların yüzde 48.5'i 'yargı bağımsız değil' derken; 'yargıya güveniyorum' yanıtı verenlerin oranı yalnızca yüzde 38 bu oran 2002 yılında yüzde 70’lerdeydi. Dış politika dersek, Sıfır sorun diye yola çıktılar bugün Sorunsuz sınır komşumuz yok. Dostlarım bu liste böyle uzayıp gider. Demem o ki bu iktidarın 17 yıllık performansı ortada AK Parti iktidarı başarısızdır. Sorunlara çözüm olamamıştır. Artık çözüm CHP iktidarıdır. CHP bu makus talihe dur diyecek. Kadrolara sahiptir. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde güzel ülkem aydınlık yarınlara Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere miras kalan huzurlu ve mutlu bir geleceğe kavuşacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

NEDEN TEKRAR ADAY OLUYORUM?

Konuşmasına devam eden Özbadur, “Neden tekrar aday oluyorum? Önceki dönem büyük bir gurur ve onurla üyesi olduğum CHP’nin ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Görev yaptığım süre boyunca örgütüm ve ben çok güzel işlere ve hizmetlere imza attık. CHP’nin bayrağını daima en üst noktada dalgalandırdık. Bizlerin özveri ve cabasını değerlendiren örgütümüz benim bir donem daha görevde kalmam gerektiği konusunda birleşip düşüncelerini bana tebliğ ettiler. Yıllarca bir şey beklemeden bir nefer gibi çalıştığım partimde böyle bir görüş hasıl olmuşsa asla gen adım atmam örgütümüzün bu istek ve talebine uyar, göreve talip olurum. Ben ve arkadaşlarım dün olduğu gibi bugün de gücümüz yettiğince partimizin iktidar olabilmesi için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler partimiz içerisinde ne görevde olursak olalım, daima Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet kazanımları ışığında ilerleyen, sosyal demokrat anlayıştan sapmayan adaletli davranan kimseyi ötekileştirmeyen bir duruş sergileyeceğiz.”

"İKİ TANE KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR"

“Bizim kimseyle sorunumuz yok” diyen Özbadur, “Sadece iki tane kırmızı çizgimiz var. Onlarda laik demokratik cumhuriyetimiz ve büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkümüz’dür. Cumhuriyet ve Atatürk ile problem olanlarla asla dost olamayız. Bu böyle biline. Siyaset bir meslek dalı değildir. Siyaset sıçrama tahtası değildir. Siyaset basamak olarak görülmemelidir. Siyasetçide proje olmamalıdır. Demem o ki politikacı bulunduğu yeri kullanıp, kendini bir üst mevkiye taşımayı amaç ve hedef olarak görmemeli. Siyasetçi asla hırslarının kurbanı olmamalıdır” dedi.

BAYINDIR'DA 3 ADAYLI YARIŞ

Bayındır’da kongreye 3 adaylı gidiliyor. Divan başkanlığını Mustafa Moroğlu’nun yaptığı CHP Bayındır İlçe Kongresi’nde Behzat Aydilek, Murat Gülbay, Zühre Karaoğlan yarışıyor. Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongre blok listeye gerçekleşiyor. Kongreye; Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İl Başkan Yardımcıları; Cüneyt Oğuz ve Azmi Kumova, Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, Tire İlçe Eski Başkanı Hakan Şenoyar, Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç katıldı.

Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesinde; Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz, Mustafa Tanç Yer Aldı. Yedek Listede De; Tezcan Özçelik, Cafer Şilit, Feray Avcı, Hasan Tıraz, Nail Tufan, Fevzi Erçakır, Veli Umutlu, Cemil Karadana, Salih Ovacık, Orhan Cüneyt Ünal, Ali Baykaloğlu, Aydın Gökçen bulunuyor.

İl delegeleri listesinde de; Hüseyin Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan, Emine Umsu yer aldı.

Zühre Karaoğlan’ın yönetim kurulu asil listesindeki isimler şöyle; Mehmet Uğur Betiner, Harun Cangı, Selda Doğan, Eyüp Danabaş, Macit Genceroğlu, Ayhan İnan, Yaşar Harun Kireçkaya, Emin Mut, Sabri Otuzbir, Tahir Necdet Ödemiş, Alaattin Yörük. Yedek üyeler ise şunlar; Cem Demirbağ, Gülsen Özdemir, Ali Ateş, Halil Mucur, Mehmet Dabansız, Hasan Aktaş, Salih Ovacık, İbrahim Özece, İbrahim Yaman, Mustafa Yaman, Muzaffer Mercanlar, Mustafa Sürer.

İl delegeleri listesinde de; Ersoy Kilis, Bayındır İlçe Eski Başkanı Hasan Dülger, Hüseyin Akbulut, Macit Genceroğlu, Zühre Karaoğlan yer aldı.

Murat Gülbay’ın yönetim kurulu listesinde; Ahmet Şahin, Ali Şengül, Hakan Karalar, Bahri Uludağ, Onur Aka, Salih Kalaycıoğlu, Semra Aybey, Macit Silleci, Ayhan İnan, Nuri Özfelek, İpek Cavas, Yiğit Aydıner bulunuyor. Yedek listesinde ise şu isimler var; Aytek Özeker, Mustafa Özdavas, Ali Okanlar,Mehmet Tıraşoğlu, Evren Şensoy, İdris Yalçın, Hakan Tanış, Raşit Bayar, Necati Ezgin, Ümit Gözen, Mehmet Bayar, Ahmet Damar.

İl delegeleri listesinde bulunan isimler de şöyle; Murat Gülbay, Hüseyin Tamer Yanık, Muhsin Tirili, Ümit Anbarcı, Kaya Yargı.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR!

Kongrenin açılış konuşması yapan Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, “31 Mart seçimlerinde Bayındır’da bir yenilgi aldık. Bundan ders çıkararak bu yolda daha güçlü ilerlemek istiyoruz. 2.5 aydır arkadaşlarımızla adaletli bir şekilde seçim yaptık, 754 delegemizi seçtik. Gün, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün; el ele, omuz omuza CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Kırgınlıkları geride bırakıp, kişisel itirazları geride bırakmaya davet ediyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Her şey çok güzel olacak” dedi. Pavlaz, ilçe başkanlığını borçsuz bir şekilde teslim edeceklerini de söyledi.

Etiketler
İzmir Kongre