MHP’li Cemal Enginyurt'tan 'bakan'lara: Özel kalemlerini geçemiyoruz

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bütçe görüşmelerinde bakanlara ulaşamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

MHP’li Cemal Enginyurt'tan 'bakan'lara: Özel kalemlerini geçemiyoruz

Meclis Genel Kurulu’nda, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in aktardığına göre; MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde, “Allah bir türlü bizi bunlarla buluşturmuyor, görüştürmüyor. Özel kalemlerini geçemiyoruz, ulaşamıyoruz” diye sitem etti.

“BUNLARIN ÖZEL KALEMİ DUVAR GİBİ”

Konuşmasında bakanlara sitem eden Enginyurt, şöyle dedi:

“Hakikaten bütçenin ne kadar hayırlı bir iş olduğunu idrak ediyorum. Neden hayırlı bir iş? En azından bir yıldır hiç görmediğim bakanları görme imkânım oluyor. Allah bir türlü bizi bunlarla buluşturmuyor, görüştürmüyor. Özel kalemlerini geçemiyoruz, ulaşamıyoruz. Böylelikle hiç olmazsa, bütçe de bir yılda bir kere de olsa bir şeyler söyleme imkânı buluyoruz.

İnşallah dikkate alırlarda milletvekillerinin tamamının telefonlarına bakarlar. Özel kalemlerine de talimat verirlerde özel kalemlerini geçeriz. Bunların özel kalemi duvar gibi.”

CHP sıralarından gelen “Berat arkadaşın” sesine Enginyurt, “Beratı seviyorum. Berat Albayrak’ta sıkıntı yok” dedi.

Enginyurt, “Ünye organize sanayimiz öncelikli olmak kaydıyla, Ordu’daki 850 dönüm arazinin istimlak bedelleri ödenmek kaydıyla, Fatsa ilçesindeki ikinci organize sanayinin istimlakının yapılması Ordu insanına yapacağınız en büyük hizmet olacaktır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, “Ünye’yi çözdük” diye karşılık verdi.

“ALLAH SİZİN YÜZÜNÜZE GÜLDÜ; OY DERDİNİZ YOK, SEÇMEN DERDİNİZ YOK AMA”

Enginyurt da, “Sayın Bakan? Bakın, Allah sizin yüzünüze güldü; oy derdiniz yok, seçmen derdiniz yok ama buradakilerin hepsinin oy derdi var, seçmen derdi var. Eğer bu organize sanayiler yapılmazsa vallahi şehre giremeyiz, milletten oy isteyemeyiz.

Onun için siz biraz da buradakileri düşünün, bunlara da biraz destek verin de şehre hizmet ettik desinler. Twitter’dan mesaj atsınlar Facebook’tan yazsınlar ki seçmenleri de bunlara teşekkür etsinler” diye konuştu.


Etiketler
Cemal Enginyurt Ordu Milletvekili