'Erdoğan’ın ikna heyeti' Erdoğan’ı ikna edememiş

Davutoğlu ve Babacan’ın kopuşunun önlenebileceğini düşünen bir grup AK Parti’li Erdoğan’la görüşerek kopuşa uzanan süreçteki hataları anlattı.

'Erdoğan’ın ikna heyeti' Erdoğan’ı ikna edememiş

­­Davutoğlu ve Babacan’ın kopuşunun önlenebileceğini düşünen bir grup AK Parti’li Erdoğan’la görüşerek kopuşa uzanan süreçteki hataları anlattı.

Erdoğan ikna olmayınca Mehmet Müezzinoğlu gruptan ayrılma kararı verdi.

Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre Davutoğlu ile Babacan’ı yeni parti kurmaktan vazgeçirmeye ikna edebileceğini düşünen bir grup AK Parti’li Erdoğan’dan randevu istedi. Heyete eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu başkanlık ediyordu.

Erdoğan’a kopuş sürecine uzanan süreçteki hatalar anlatıldı, sunum yapıldı. Davutoğlu ve Babacan ile görüşülerek yeniden birliğin sağlanabileceği yönündeki görüş ifade edildi.

Ancak Erdoğan kopuşa neden olan tespitlere hak vermedi. Bir nevi özeleştiri anlamına gelen görüşlere Erdoğan iştirak etmeyince Mehmet Müezzinoğlu heyetten çekilme kararı aldı.

'Erdoğan’ın ikna heyeti' Erdoğan’ı ikna edememiş - Resim : 1

Ancak grup yine de yola devam etme kararı aldı. Davutoğlu ve Babacan ile görüşmeler yapıldı.

Kopuşun önüne geçmenin mümkün olduğu anlatıldı. Ancak görüşmelerden sonuç çıkmadı. Davutoğlu bugün partisinin kuruluşunu ilan etti, Babacan ise son hazırlıklarını yapıyor.