Hulusi Akar'dan S-400 açıklaması

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin bahar 2020'de kurulumunun gerçekleşeceğini söyledi.

Hulusi Akar'dan S-400 açıklaması

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus yapımı hava savunma sistemi S-400'den vazgeçmenin söz konusu olmadığını, bu sistem varken nasıl çözüm bulunabileceğinin üzerinde durulması gerektiğini belirtirken S-400'lerin bahar 2020'de kurulumunun gerçekleşeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Akar, "ABD'nin bizim stratejik ortağımız olduğunu, stratejik ortaklık ruhuna uygun hareket etmelerini beklediğimizi de tekrar tekrar dile getiriyoruz. Artık bu sistemden vazgeçmek diye bir şey söz konusu değil. Bu sistem varken nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor" dedi.

Akar "...bahar 2020'de gerçekten bu kurulum gerçekleşecek ve faaliyetler yürütülmeye başlanacak. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Türkiye, ABD ile Rus yapımı hava savunma sistemi S-400'ü satın alması nedeniyle sorun yaşıyor. ABD Temsilciler Meclisi bugün savunmayla ilgili 738 milyar dolarlık yasa tasarısını oylayacak. Bugünkü yasa tasarısı Türkiye'ye Rusya'dan hava savunma sistemi alması nedeniyle yaptırım çağrısı da içerirken Türkiye'nin F-35 savaş jeti satışını da yasaklıyor.

Etiketler
Hulusi Akar