CHP'den 'mal varlığı' açıklaması: İcazet şart oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Herkesin geçmişte ve bugünkü mal varlıklarını ortaya koyması ve mal varlıklarıyla alakalı bir araştırma yapılması gerekiyor. Araştırmaya icazet şart oldu" dedi.

CHP'den 'mal varlığı' açıklaması: İcazet şart oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığının Türkiye'nin milli güvenlik meselesi haline geldiğini söyledi.

Askeri harekatın bile mal varlığı nedeniyle durdurulduğunu öne süren Kuşoğlu,"Bu harekat amacına ulaşmamıştır. Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulmasının gerekçesi siyasi değildir, Birleşmiş Milletler kararı yoktur, hukuki bir gerekçe yoktur, askeri bir gerekçe yoktur, karşında askeri bir güç yoktur. Erdoğan'ın mal varlığının araştırılması gündeme gelince harekat durduruldu. Erdoğan'ın mal varlığı Türkiye'nin milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Dünyada şu anki koşullarda paranın saklanması çok zor bir iştir. Para başa beladır. Onun için birileri tarafından şantaj yapılabilir. Bizler ülke olarak kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAPILMASI GEREKEN HERKESİN MAL VARLIĞINI ORTAYA KOYMASI"

Yeniçağ gazetesinden Mehmet Akgün'ün haberine göre, "Bir partinin genel başkanının ve cumhurbaşkanının, başbakanını ve bazı bakanlarını dolandırıcılıkla suçlaması söz konusudur" diyen Kuşoğlu, "Burada yapılması gereken herkesin geçmişte ve bugünkü mal varlıklarını ortaya koyması ve mal varlıklarıyla alakalı bir araştırma yapılması gerekiyor. Biz aralarındaki bu tartışmaya girmeyiz ama genel prensibim herkesin mal varlığıyla ilgili bu araştırmaya icazet vermesi gerektiği şeklindedir" diye konuştu.

Siyasi Etik Yasası'nı tekrar gündeme getirmek istediklerini söyleyen Kuşoğlu, "Yasa tasarımız dahi hazır durumda ancak bu konuda hiçbir zaman iktidardan destek göremedik. Öyle olunca da tekrar tekrar gündeme getirmekten çekiniyoruz" dedi.