Erdoğan ‘terörist’ dediği Orhan Pamuk’u Nobel aldığında kutlamıştı

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlarken adını anmadan yazar Orhan Pamuk'u ima ederek Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiğini savundu.

Erdoğan ‘terörist’ dediği Orhan Pamuk’u Nobel aldığında kutlamıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlarken adını anmadan yazar Orhan Pamuk'u ima ederek Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiğini savundu.

Erdoğan'ın bu ifadesi 2006 yılında Türkiye'den Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk isim olan Orhan Pamuk'u telefon ile arayarak kutlamasını da gündeme getirdi.

Erdoğan, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Yugoslavya iç savaşı sırasında savaş suçlusu Miloseviç'e verdiği destekle eleştirilen Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine tepki gösterirken Türkiye'den Nobel ödülü alan isimlere de değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Bu sadece şu anki ödülde değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Örneğin Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları ödül gibi orada tartışılacak herhangi bir şey söz konusu değil. Niye ilmiyle bir defa temayüz etmiş olan bir hocamızdır. Eyvallah. Biz de alkışlarız."

Erdoğan ‘terörist’ dediği Orhan Pamuk’u Nobel aldığında kutlamıştı - Resim : 1

Erdoğan Pamuk'u arayarak tebrik etmişti

Erdoğan başbakanlığı döneminde Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk'u arayarak kutlamıştı.

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Başbakanlık Sözcülüğü yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki görüşmeye ilişkin olarak, “Sayın Başbakan, ABD'de bulunan Orhan Pamuk'la bugün yaptığı telefon görüşmesinde, Nobel Ödülünün bir Türk yazarına verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek kendisini tebrik etti. Orhan Pamuk da Sayın Başbakan'a teşekkür ederek, memnuniyetini ifade etti” açıklamasını yapmıştı.

Etiketler
Nobel İnsan hakları Öğrenci Türkiye