İYİ Partili Andican'dan Erdoğan'a sert çıkış: Atatürk’le sorunları var

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, "AKP’nin sattığı kurumları ve kuruluşları yaratan, Osmanlı’nın tüm borçlarını ödeyen, 1929 dünya krizine rağmen yüzde 8.5 büyüme hızını yakalayan Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlıyor" dedi.

İYİ Partili Andican'dan Erdoğan'a sert çıkış: Atatürk’le sorunları var

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), 12 gün boyunca sürecek olan 2020 bütçe görüşmeleri devam ediyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemde söylediği ‘Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılından bu yana sürekli geriliş içerisindedir. Türkiye’nin yetmiş yıllık tarihi boşa harcanmış zamandır’ sözlerini eleştirdi.

Andican, “Ne yazık ki AKP’nin ve onun liderinin, gerek kurucu önderimizle kurucu dönemin o dönemde kurduğu ve yürüttüğü politikalarla sorunları var görünüyor” dedi.

"ATATÜRK DÖNEMİNİ ÇÖMEZ DEVLET OLARAK TANIMLIYOR"

Andican, Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlayan Erdoğan’ı eleştirerek “Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın yıkıntıları üzerinde dışarıdan tek bir kuruş almadan ve bugün AKP’nin sattığı kurumları ve kuruluşları yaratan, Osmanlı’nın tüm borçlarını ödeyen, 1929 dünya krizine rağmen yüzde 8.5 büyüme hızını yakalayan Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlıyor” ifadelerini kullandı.

Ahat Andican’ın konuşması şöyle:

“Türk Dil Kurumu (TDK), Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı’nın küllerinden doğduğu şu anda vatandaşı olarak yaşadığımız cumhuriyeti yaratırken kullandığı kurduğu en önemli kuruluş bana göre. Ne yazık ki AKP’nin ve onun liderinin, gerek kurucu önderimizle kurucu dönemin o dönemde kurduğu ve yürüttüğü politikalarla sorunları var görünüyor. Nedeni biliyorum ama bu kürsüden söylemek zor. Daha iktidara gelmeden önce ikinci cumhuriyet tartışmaları sırasında Sayın Erdoğan diyor ki: “Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılından bu yana sürekli geriliş içerisindedir. Türkiye’nin yetmiş yıllık tarihi boşa harcanmış zamandır.’ Erdoğan, iktidara geldikten on sene sonra ise başka bir konuşmasında, karşınızda ‘Osmanlı’nın ne hasta adamı ne de Cumhuriyetin çömez devleti, ne de 1970’lerin 1990’ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda 2023’ün hedeflerine kitlenmiş bir millet var’ diyor. Bu noktada Sayın Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın yıkıntıları üzerinde dışarıdan tek bir kuruş almadan almadan ve bugün AKP’nin sattığı kurumları ve kuruluşları yaratan, Osmanlı’nın tüm borçlarını ödeyen, 1929 dünya krizine rağmen yüzde 8.5 büyüme hızını yakalayan Atatürk dönemini çömez devlet olarak tanımlıyor”

Etiketler
İYİ Parti Milletvekili Osmanlı