'Varsayalım Erdoğan ve Soylu'nun açıklamalarından sonra cinayete kurban gitti'

Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünkü yazısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Adil Öksüz için yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

'Varsayalım Erdoğan ve Soylu'nun açıklamalarından sonra cinayete kurban gitti'

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Adil Öksüz için, "Yerini biliyoruz" açıklaması ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin olarak, "İçişleri Bakanlığımız bunları karga tulumba bir şekilde alır gelir mi, o başka konu" sözlerinin, kendi ayağına kurşun sıkmak olduğunu ifade etti.

"Varsayalım Adil Öksüz, ya da aranan kaçaklardan herhangi biri, bu gibi açıklamalardan sonra, yaşamakta olduğu ülkede cinayete kurban gitti" diyen Çölaşan şunları yazdı:

Sen devletsin, eğer biliyorsan ağırlığını koyup gereğini yapsana kardeşim! Recep Bey'in sözleri ise daha da ilginç… İçişleri Bakanlığımız bunları karga tulumba bir şekilde alıp gelir miymiş, onu da zamanla görecekmişiz!

Her şeyden önce Recep Bey yanlış bir ifade kullanıyor. Böyle bir olay gerçekleştiği takdirde bunları paketleyip getirecek olan İçişleri Bakanlığı değil, MİT'tir. Bu gibi şeyler gizli istihbarat örgütlerinin işidir…

Ve gizli tutulur, hiçbir zaman öncesinden açıklanmaz.Varsayalım Adil Öksüz, ya da aranan kaçaklardan herhangi biri, bu gibi açıklamalardan sonra, yaşamakta olduğu ülkede cinayete kurban gitti…

Ya da şu veya bu nedenle ortalıktan kayboldu. (Hatta bu işi o ülkelerin gizli servisleri bile, zorda kalalım diye yapabilir.) O zaman, bu lâfları önceden söyleyip iç kamuoyuna sinyal veren bizimkiler zan altında kalmaz mı?

“Siz öldürdünüz, siz kaçırdınız. Siz hangi cüretle bizim ülkemizde operasyon yaparsınız” diye kıyameti koparmazlar mı? Altında ezilip kalırsınız.

Etiketler
Emin Çölaşan Süleyman Soylu Adil Öksüz