Yeni parti cephesinden çarpıcı açıklama! Erken seçim tarihi...

'Cumhur İttifakı yüzde 40 oyu zor buluyor. Bu oy kaybı her geçen gün artıyor' diyen Davutoğlu'nun ekibinden Ömer Ünal, AKP ve MHP'nin ortak bir kararla seçime gideceklerini söyledi.

Yeni parti cephesinden çarpıcı açıklama! Erken seçim tarihi...

AKP'den istifa ettikten sonra yeni parti çalışmalarını hızlandıran eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cephesinden erken seçime ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yeni partinin kurucular kurulunda bulunan AKP eski Konya Milletvekili Ömer Ünal, 2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini söyledi. Ünal, “AK Parti ve MHP ortak bir kararla erken seçime gidecek” dedi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni partisini açıklamasına sayılı günler kala, kurmayından erken seçime ilişkin açıklamalar geldi. Davutoğlu’nun yeni partisinde kurucular kurulunda yer alan Ömer Ünal, erken seçimin 2020 yılının Kasım ayında olabileceğini ifade ederek “Türkiye’de bir erken seçim beklentisi var. Bu artık iyiden iyiye dillenmeye başladı. 2020 yılının Kasım ayında bir erken seçim olabileceğini düşünüyorum” dedi.

'AK PARTİ VE MHP SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEMİYOR, SEÇİME GİDECEKLER'

Ünal, “Türkiye’de toplumsal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. AK Parti ve MHP kanadı bu sorunları üstesinden gelemiyor. Bu yüzden köşeye sıkışan Cumhur İttifakı ortak bir kararla erken seçime gitmek isteyecek” diye konuştu.

Yeni parti cephesinden çarpıcı açıklama! Erken seçim tarihi... - Resim : 1

'CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYU YÜZDE 40’A DÜŞTÜ'

Anket sonuçlarını yakından takip ettiklerini de aktaran Ömer Ünal, Cumhur İttifakı’nın oylarının ciddi bir düşüş yaşadığını söyledi. Ünal, “İncelediğimiz birçok anket sonucunda AK Parti’nin oyları yüzde 30 civarında. MHP’nin oyları da yüzde 10 seviyelerinde. Cumhur İttifakı yüzde 40 oyu zor buluyor. Bu oy kaybı her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

Ünal, daha önce yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun kuracağı partinin oy oranını yüzde 13 olarak açıklamıştı.

Etiketler
Cumhur İttifakı Erken Seçim İttifak Seçim