Asgari ücret zammına ilişkin flaş Erdoğan iddiası

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına müdahale edeceğini iddia etti.

Asgari ücret zammına ilişkin flaş Erdoğan iddiası

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret zammının belli bir seviyede tutulmasını sağlayacağı, ardından da kendisinin 100 lira daha ek zam açıklayacağını öne sürdü.

Asgari ücrete yapılacak zam oranını milyonlarca çalışan merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün yapılan toplantıyla zam oranını belirleme çalışmalarına başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında toplanan komisyon, işçi ve işveren temsilcileriyle yapacağı görüşmeler sonrası zam oranını açıklayacak.

"ZAM YAPIP PUANLARI TOPLAYACAK"

Asgari ücret zammıyla ilgili çalışmaklar sürerken flaş bir iddia gündeme geldi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Erdoğan’ın asgari ücret zammının düşük bir oranda tutulmasını sağladıktan sonra, kendisinin 100 lira daha zam açıklayıp oy oranlarını artırmayı düşündüğünü öne sürdü. Sertel ayrıca asgari ücret ve emekli maaşların insani seviyelere çekilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sertel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bir duyuma göre; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti daha az tutulmasını sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine 100 TL daha zam yapıp puanları toplayacakmış. Oynamayın Allah aşkına. Asgari ücret insanca yaşatacak bir ücret olmalı. Emekli maaşı da altta kalmasın”

Asgari ücret zammına ilişkin flaş Erdoğan iddiası - Resim : 1

Etiketler
İzmir Asgari Ücret Milletvekili