Davutoğlu'nun ekibine diplomasiden ilk transfer

Yeni parti hazırlıklarında artık sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine, diplomasiden ilk katılım Viyana’dan geldi.

Davutoğlu'nun ekibine diplomasiden ilk transfer

Yeni parti hazırlıklarında artık sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine, diplomasiden ilk katılım Viyana’dan geldi. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliliğini istedi.

Bu ayın sonuna kadar partisini kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hazırlıklarda son aşamaya geldi.

Birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanan Davutoğlu ekibi Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binalarını tuttu.

Hazırlıklar sürerken, partiye katılımlar da devam ediyor. Son katılım diplomasiden geldi. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliye ayrıldı. Yardım’ın Davutoğlu’nun partisinde dış politika ekibine dahil olması bekleniyor.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, 58 yaşında olan Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği yapmıştı.

Tüm illerde teşkilatlanma tamamlandı

Davutoğlu, son hazırlıklar için geçtiğimiz hafta sonunu kampta geçirdi. Ekipte yer alan bir kaynak parti kuruluşunun 2020’ye kalmasının söz konusu olmadığını söyledi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Viyana