Uğur Dündar 'bana geçen hafta böyle bir haber geldi' dedi, ne yaptığını anlattı

Sözcü Gazeteci yazarı Uğur Dündar, Rahmi Turan'ın gündeme bomba gibi düşen 'Saray'a giden CHP'li' iddiası sonrası konuştu.

Uğur Dündar 'bana geçen hafta böyle bir haber geldi' dedi, ne yaptığını anlattı

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, CNN Türk canlı yayına bağlandıktan sonrası usta Gazeteci Uğur Dündar da CNN Türk canlı yayına bağlandı.

Uğur Dündar'ın açıklamalarından satır başları:

"Bana geçen hafta böyle bir haber geldi. Aynen Rahmi abinin anlattığı gibi. Ben bunu alınca şöyle düşündüm bir defa bu haberin belgesi yok belgesi olmayan bir haber yapmak gazetecilik ilkeleri bağdaşmaz. Çünkü kaynağı ne kadar güvenilir olursa olsun o da yanıltılabilir.

Rahmi Abi'nin de o kaynağa güvenmesi nedeniyle Rahmi Abi de yanılmış olabilir. Rahmi Abi de alınmasın.

Bu haberin yaratacağı şudur: Uğur Dündar CHP'yi dizayn mı ediyor? Toplu yaratacağı bu olur. Belge de yok.

Muharrem İnce 'hayır gitmedim' dedi. Saray hayır dedi. Çamur at izi kalsın mı olacak? Kimden geldiğini söylemem. Hiçbir gazeteci kaynağını deşifre etmez. Ben size gazeteci ahlakının gerektirdiklerini yaptığımı söylemek için programa dahil oldum.

Ben bu haberin Muharrem İnce'yi karalamak için yapıldığını düşündüm. Hiçbir CHP'linin Saray'dan icazet alacağına inanmıyorum. Hala aynı kanıdayım.

Kaynağımı da uyardım. Sen de kandırılabilirsin dikkat et. Büyük bir olay. Burada kalmaz. Hakikat topllayarak da olsa hedefine ulaşır. 50 yıllık tecrübeme dayanarak bunun manipülatif, tuzak sayılabilecek bir haaber olduğunu hissettim.

Uğur Dündar CHP'yi dizayn etmeye çalışıyor derler. 30 yıllık gazeteciyim. Siyasetle ilgim yok. Toplum dürüst gazeteciydi desin. Çocuklarıma başka bir miras bırakmak istemiyorum. Çok ahlaklı bir iş yaptım.

Tabii ki bu camiada tanıyorum. Mezardan babam çıksa da aklıma yatmayan bir durum çıktığında her iki tarafa da sorarım, soramadığım takdirde böyle bir habere imza atmam.

Bu kumpas kaynağa, Rahmi Abi'ye, Sözcü'ye yapılmış olabilir. Sözcü'nün saygınlığına gölge düşürmek için yapılmış olabilir. Muharrem İnce'yi bertaraf etmek için yapılmış olabilir. Kurultayda aday olacak herhangi bir kişi sarayın adamı olarak yaftalanmış olur."

Hadi Özışık: Size boşu boşuna duayen gazeteci demiyoruz. Eleştiriyor da olabiliriz. Duayen gazeteci sıfatını bir kez daha hak etmiş olabilirsiniz.

Uğur Dündar: Tarihi bir duruş sergilediğimi düşünüyorum. Bu haberin içinde yer alması Uğur Dündar'ın 50 yıllık gazetecilik birikimine gölge düşürebilir. Saray'ın uzaktan yakından ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

CANDAŞ TOLGA IŞIK

Hadi Özışık: Bu haber Candaş Tolga Işık'a da gitmiş.

Uğur Dündar: Ben de duydum Candaş Tolga Işık'ı.

Uğur Dündar: Kaynak özel haberlere düşkün olabilir. Kaynağın doğru olmadığına inandığı bir haberi meslektaşlarıyla paylaşacağını düşünmüyorum.

Hadi Özışık- Sizi arayan kişi gazeteci mi? CHP'den belediye meclis üyesi mi?

Uğur Dündar: Benim duyumum Candaş Tolga Işık'a Beşiktaş'ta CHP'li belediye meclis üyeleri dillendirmiş.

Ben samimi olarak söylüyorum iki yıldır Rahmi Abiyle telefonla dahi görüşmüyoum. Gazetenin işleyişiyle ilgili ne oluyor bilmiyorum. İzmir'de yaşıyorum. Yazımı yazıp gönderiyorum.

Haberi girmeyeceğim için altını aramaya gerek görmedim açıkçası. Kurguların olabileceğini hissettim.

Hadi Özışık: Cumhurbaşkanının İzmir'de net bir şekilde konuşmasından sonra ne düşündünüz?

Uğur Dündar: Baştan itibaren Saray'daki iletişim odaklarına, iletişim halinde olan arkadaşlarıma sordurdum. Benim Saray'la bağlantım yok. Onlar cumhurbaşkanından önce böyle bir görüşme olmadığını söylediler. Muharrem İnce de kendimi Taksim'de yakarım dedi.

Hem sayın cumhurbaşkanı hem olağan şüpheli Muharrem İnce, bunlara inanmayacak da kime inanacaksınız. Ya da şak diye belge çıkartacaksınız. Nedir o: Külliye'ye girerken fotoğraf. Hiçbir CHP'linin gidip böyle bir talep de bulunacağını zannetmiyorum. Saray'ın da böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Muharrem İnce'ye haberi reddettikten sonra ulaştım. Böyle bir haber geldi diye söylemedim. Kendisine sorular yönelttim. O cevap verdi. En kısa sürede aradım. Muharrem İnce ile sık sık görüşürüm. Muharrem İnce ile de görüşmek de yetmez. Saray'la da görüşmek, Saray'ın açıklamasına itibar etmek lazım."

Etiketler
Saray Uğur Dündar