Erdoğan'ın hedef gösterdiği CHP'li Engin Özkoç'tan yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gereği neyse aynen bunlara cevabını vereceğiz’ sözlerine ilişkin, “sizin tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz” diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın hedef gösterdiği CHP'li Engin Özkoç'tan yanıt

Meclis Genel Kurulu’nda, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında “had” tartışmasına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılarak, “gereğini yapın” dedi.

Tarafsız Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul’da dün yaşanan tartışmaya değindi. “Ben de AKP Genel Başkanı’na buradan sesleniyorum. Diyorum ki bizi başka gündem konularına çekerek asıl gündem konusundan uzaklaştıramazsınız. Bugünün gündem konusu insanlarımızın yoksulluğu, intiharlar, Türkiye’nin girdiği çıkmazdır.

“HER ZAMAN HAZIRIZ”

Ama siz diyorsunuz ki milletvekillerinize ‘bu grup başkanvekiline gereğini yapın’ diyorsunuz. Allah’a verilecek bir can borcumuz var. Onu her zaman vermeye hazırız ama sizin de şunu çok iyi bilmenizi istiyoruz sizin tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz.

“KORKMUYORUZ”

İş dünyasını tehdit ediyorsunuz, esnafı tehdit ediyorsunuz, işçiyi tehdit ediyorsunuz, doktorları tehdit ediyorsunuz, öğretmenleri tehdit ediyorsunuz ve Genel Kurul’da Meclis’teki milletvekillerini tehdit noktasına kadar geldiniz, buradan bir kere daha bütün milletimin huzurunda ifade ediyorum ki sizin tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz. Ne gerekiyorsa ne yapmanız gerekiyorsa elinizden geleni yapın ama biz demokrasimizi koruyan özgürlüklerimiz için mücadele eden vatanımız için milletimiz için bayrağımız için bu ülkede mücadele veren devlet adamlarımıza söz söyletmeyiz.”

VATANA İHANET

Tank Palet Fabrikasıyla ilgili Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya dikkat çeken Özkoç, “50 milyon dolar sarayın bir aylık harcaması. Biz size sattınız demiyoruz, peşkeş çektiniz diyoruz. Bu yaptığınız şey vatana ihanettir” dedi.

“BUNUN VEBALİNİ ÖBÜR DÜNYADA NASIL VERECEKSİNİZ”

Özkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

“25 Temmuz 2016’da darbe kalkışmasına karşı mücadele verip şehit olan yurttaşlarımızla ilgili bir yardım kampanyasını başlattılar. Bu yardım kampanyasında 309 milyon lira para toplandı. Aradan 3.5 yıl geçti. 309 milyon lirayı ne yaptınız? Diyorlar ki bir vakıf kurduk oraya vereceğiz. 3 yıl geçtikten sonra bu para 330 milyon lira olmuş. Şehitlerimiz için topladığımız parayı eğer herhangi bir vatandaşımız bankaya yatırsaydı karşılığı bugün 500 milyon olurdu.
Şehit yakınlarımızın parasını o vakfı kurmadığınıza göre o vakıf orada olmadığına göre 3.5 yıldan beri o vakfa vermediğiniz parayı şehit yakınlarına dağıtmadığınız parayı siz kullanıyorsunuz, bunun vebalini öbür dünyada nasıl vereceksiniz, bunu milletimize anlatın. Bu nasıl bir pişkinliktir?”

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT

“İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan erken seçim ile ilgili bir çıkış geldi, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Özkoç, “Bu İYİ Parti’nin kendi iç meselesidir. Bizim gündemimizde erken seçim değil vatandaşımızın, milletimizin bugün düştüğü durum ve ekonomik güçlükler var. Erken seçim eğer söz konusu olacaksa bunun bir an önce olmasını biz de isteriz. Gerçekten ülkemizi bu noktaya getiren yoksulluğu bu şekilde tırmandıran, insanlarımızın intiharına neden olan bu iktidarın bir an önce iktidardan inmesi ve milletimizin takdirine şayan olan bir iktidarın oraya gelmesi gerekiyor. Bunun için de her an hazırlıklıyız” yanıtını verdi.

Etiketler
Engin Özkoç Recep Tayyip Erdoğan Tehdit