CHP, şehit yakını ve gaziler için toplanan 309 milyon liranın peşini bırakmıyor

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı için gösterilen adrese giden vekiller vakfı yerinde bulamadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında gazi ve şehit yakınlarına yardım için kurulan 'Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'yla ilgili tartışmalar sürüyor.

CHP'li vekiller, şehit yakınları ve gaziler için vatandaştan toplanan ve nereye harcandığı açıklanmayan 309 milyon liranın peşine düştü.

Paraların toplandığı iddia edilen vakfa ait olduğu söylenen adrese giden vekiller vakfı yerinde bulamayarak, "Bu vakıf nerede?" diye sordu.

Vekiller söz konusu adresten bir video paylaştı. Videoda konuşan CHP'li Emir şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızla birlikte vakfın olduğu iddia edilen adrese geldik. Ama bu adreste böyle bir vakıf yok. Daha önceki mahkeme tescil kayıtlarında da yine Işıklar Caddesi Kale Mahallesi numara 6 olan adreste bu vakfın olduğu söylenerek bir tescil yapılmıştı. Mahkemede eski belge düzenlenirken yalan beyan suçu işlenmişti. Biz bunu tespit etmek için buraya geldik.

Bu vakıf üzerinden 309 milyon lira para 3 yıl önce toplandı. Bu para nasıl değerlendirildi bilmiyoruz. Bu paradan şehit yakınları ve gazilerine bir kuruş dahi henüz ödenmiş değil. Bu paranın Hazine'ye aktarıldığı söyleniyor bakanlar tarafından. Biz bunun da takipçisiyiz. Ve soruyoruz; bu vakıf nerede? Bu vakfı niye bu güne kadar kurmadınız? Bugüne kadar biriken bu paraları hak eden kişilere yani 15 Temmuz şehit yakınlarına ve gazilerine vermediniz? Biz milletvekili arkadaşlarımız ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız."

CHP'li Çelebi: Her işiniz sahte!

Grupta yer alan CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “15 Temmuz sonra kampanyalar düzenlendi, dernekler kuruldu. Vakfın adresi yok. Şehit yakınları ve gaziler için toplanan paralar nereye gitti. 15 Temmuz için para topladın, nerede bu para, cevap yok? 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz için vatandaştan 309 milyon topladılar. Hala şehit yakınlarına, gazilerimize dağıtmadılar. Paranın akıbetini sorduk vakıf kurduk dediler. Adrese gittik vakıf ortada yok. Telefonu zaten yok. Her işiniz sahte!” dedi.

Kılıçdaroğlu vakfın akıbetini her hafta soruyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftalardır neredeyse her toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehit yakınları ve gaziler için toplanan paraların akıbetini soruyor.

Toplanan 309 milyon liranın nereye harcandığı sorusuna yanıt bulamadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, paraların toplandığı iddia edilen vakıfla ilgili somut bir bilgiye de ulaşamadıklarını dile getirmişti.

Etiketler
Şehit Türkiye