Erdoğan: Yaptırım tehdidine maruz kalmamız trajikomik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da ombudsmanlık konferansında konuştu.

Erdoğan: Yaptırım tehdidine maruz kalmamız trajikomik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Trajikomik olanı, kendi güvenliğimiz için attığımız adımlar sebebiyle yaptırım tehditlerine maruz kalmamız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İnsanın sesine kulak vermeyen devletler çok büyük acılar ve yıkılmalarla karşılaşabiliyor.

Özellikle son dönemde hayata geçirdiğimiz köklü reformlarla geçmişte yapılan hataları ve eksiklikleri giderdik. Milletimizin kamu kurumları karşısındaki hak arayışını ne kadar çoğaltır ve etkin hale getirirsek devletimizin o kadar güçlü olacağına inanıyorum. AYM'ye bireysel başvuru yolunun açılmasından CİMER'e kadar bu yaklaşımla hayata geçirdiğimiz pek çok uygulama var. TBMM bünyesinde kamu denetçiliği kurumu da bu anlayışın bir ürünüdür.

Hangi kanaldan gelirse gelsin kamu kurumu yöneticilerimizin vatandaşımızın sesine sessiz kalması olamaz. Böyle bir duyarsızlığa biz izin vermeyiz.

Yıllardır terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar pek çok tehditle yüzleşmemize rağmen dimdik ayakta kalmayı ve gücümüzü sürekli arttırmayı başardık.

Kesici tel örgülerden geçmeye kalkan o kadınları, erkekleri, çocukları gördükçe bizim ciğerlerimiz parçalanıyor. Biz varil bombaları altında inleyen insanları tekrar o bombalara teslim etmeyiz. Türkiye'nin ana muhalefeti eder varsın etsin.

Trajikomik olanı, kendi güvenliğimiz için attığımız adımlar sebebiyle yaptırım tehditlerine maruz kalmamız.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan