AKP’li üyeler belediyeye hibe edilecek ambulansa engel oldu

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın girişimleriyle Ardahan Belediyesine kazandırılacak olan hibe ambulansın alımına AKP'li Meclis üyelerinin engel olduğu ortaya çıktı.

AKP’li üyeler belediyeye hibe edilecek ambulansa engel oldu

Ardahan yaklaşık 25 yılın ardından 57 milyonluk borç ve kiralık araçlarla Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi tarafından devralındı.

Cenaze aracı dahil bütün binek araçları kiralık olan belediye, kasasından bugüne kadar 8 milyon 600 bin TL kiralık araçlara ödeme yapıldı. 31 Mart’ta Ardahan’ın belediye başkanı seçilen ve aynı zamanda 21. Dönem Ardahan milletvekili olan Faruk Demir kendi kişisel çabalarıyla belediyesine 6 ay içinde 15 hibe araç kazandırdı.

Başkan Demir, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın desteğiyle belediyesine bir ambulans kazandıracaktı ki; AKP’li meclis üyelerinin engeline takıldığı ortaya çıktı..Olayda adı öne çıkan AKP’li meclis üyesi Ömer Yılmaz, 8 Kasım Cuma günü meclis toplantısını izin alarak terk etmiş ve o tarihte şehre gelen milletvekili Orhan Atalay’ın il teşkilatı ile olan toplantısına katılmıştı. İnternet haberciliği yapan bir gazetecinin yayınladığı habere göre o toplantıda AKP’li meclis üyesi Ömer Yılmaz, milletvekiline bu sözlerle tepki göstermiş:

AKP’li üyeler belediyeye hibe edilecek ambulansa engel oldu - Resim : 1

”Siz bizlere sormadan Belediye Başkanı Faruk Demir’in isteği üzerine 2 tane araç için girişimde bulunuyorsunuz bizim müdahalemiz sonucu bunu yapamadınız biz CHP’li bir belediyeye bunu yaparsak seçmenimize yarın nasıl cevap vereceğiz.’’

AKP’li Ardahan Meclis üyesi Ömer Yılmaz’ın bu ifadeleri Ardahanlılar tarafında da tepkiyle karşılandı.

Etiketler
Ardahan Milletvekili Faruk Demir