İYİ Parti'den AKP'ye 'Trabzon'u biz Müslüman yaptık' diyen başkan için çağrı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Trabzon'u biz Müslüman yaptık" diyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hayrettin Güngör'e Meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Trabzon'u biz Müslüman yaptık" diyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hayrettin Güngör'e Meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hayrettin Güngör, yaptığı çarşı ziyaretinde Trabzonlu bir kadına "Sizi biz Müslüman yaptık" cümlelerini kullanmıştı.

Güngör'e bir tepki de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ten geldi.

Örs TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada "Daha önce de benzer bir hadise İstanbul'da Esenler Belediye Başkanının da yine bu denli mesnetsiz iddiaları olmuştu. Anlaşılan İstanbul'dan bir ders alınmamış. Ben AK PARTİ'nin yetkililerine, belediye başkanlarına bu konuda Trabzon'la ilgili konuşurken nelere dikkat edip nelere dikkat etmemeleri konusunda bir tavsiyede bulunmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Örs "Dün Kahramanmaraş'ta yaşanan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ile Trabzon Akçaabatlı bir kadın hemşehrim arasında geçen diyaloğu bizi çok üzmüştür. Trabzon'daki vatandaşlarımızdan çok tepki geldi.

Bu diyalogda ben kendim izledim video kaydını. Medyada, basında var. Belediye Başkanı bir ziyaret sırasında sokakta rastladığı bir kadın vatandaşımıza "Siz, nerelisiniz?" diye soruyor. Kadıncağız da diyor ki: "Trabzon Akçaabatlıyım." Kahramanmaraş'ın koskocaman Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki ona, vatandaşımıza: "Sizi biz Müslüman yaptık, biliyor musunuz?" Kadın da şaşırıyor tabii, diyor ki: "Nereden çıktı? Nasıl yani?" Büyükşehir Belediye Başkanı devam ediyor: "Annene babana sor bakalım, kim yaptı." diye konuşmasına devam ediyor. Bu hiç, kabul edilebilir, akla izana sığan bir davranış modeli değildir.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyorum. Daha önce de benzer bir hadise İstanbul'da Esenler Belediye Başkanının da yine bu denli mesnetsiz iddiaları olmuştu. Anlaşılan İstanbul'dan bir ders alınmamış. Ben AK PARTİ'nin yetkililerine, belediye başkanlarına bu konuda Trabzon'la ilgili konuşurken nelere dikkat edip nelere dikkat etmemeleri konusunda bir tavsiyede bulunmalarını rica ediyorum.

Bu konuşmamda şunu da söyleyeyim: Kahramanmaraş şehri ve Trabzon şehri kardeş şehirlerdir. Ben Trabzon'da Kahramanmaraş Caddesi 153 numaralı evde doğan bir kardeşinizim. Bu Belediye Başkanının bu konuşmasının Kahramanmaraşlı hemşehrilerimi bağlamayacağını da biliyorum. Burada Kahramanmaraşlı milletvekillerimiz var, görüyorum. Mesela Ali Bey, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kahramanmaraş Milletvekilisiniz.

Lütfen, böyle millî, dinî, hassas konularda konuşurken şehri idare edenlerin, yetkililerin, vekillerin daha dikkatli bir üslup kullanmalarını rica ediyorum. Kahramanmaraş'taki tüm hemşehrilerime, kardeşlerime onların da en az benim kadar üzüldüğünü bildiğim için söylüyorum: Sizler benim kardeşimsiniz, Trabzon Kahramanmaraş kardeştir ama Belediye Başkanını kınıyorum" şeklinde konuştu.

Etiketler
Kahramanmaraş Trabzon Ağrı