CHP'li Gaye Usluer, hakim karşısına çıktı

CHP Parti Meclisi’nin (PM) 2016 yılında yayımladığı bildiri nedeniyle PM üyelerine ayrı ayrı açılan Cumhurbaşkanına hakaret davalarında, PM Üyesi ve Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer hâkim karşısına çıktı.

CHP'li Gaye Usluer, hakim karşısına çıktı

CHP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayımladığı bildiri nedeniyle dönemin Parti Meclisi (PM) üyeleri hakkında ayrı ayrı açılan Cumhurbaşkanına hakaret davaları kapsamında halen PM üyesi olan Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer hâkim karşısına çıktı.

Ankara 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya çok sayıda CHP’li milletvekili de katıldı. Usluer’in görevsizlik talebi üzerine mahkeme PM üyelerine açılan davaların dosyalarını talep etti. Duruşma 20 Şubat’a ertelendi.

İLK OLARAK TÜM HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla dönemin PM üyesi Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm de 31 Ekim tarihinde hakim karşısına çıktı. Mahkemede yazılı savunma yapan Tüm, “İktidarın dilediği gibi konuşabildiği, ancak muhalefetin, biraz ağır nitelikte her eleştirisinden sonra genel başkanına ya da milletvekillerine fezlekelerin düzenlendiği, milletvekili olmayanların ise mahkeme salonlarına taşındığı bir rejim demokrasi olarak kabul edilemez” ifadelerini kullanmış duruşma 20 Şubat’a ertelenmişti.

Gaye Usluer'i CHP'liler yalnız bırakmadı.

CHP'li Gaye Usluer, hakim karşısına çıktı - Resim : 1

CHP'li Gaye Usluer, hakim karşısına çıktı - Resim : 2

Etiketler
Eskişehir Hakaret Milletvekili Gaye Usluer