CHP'li Gaye Usluer yarın hakim karşısına çıkacak... 'Muhalefet susturulmak isteniyor'

15 Temmuz'da yayımladıkları bildiri nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret” iddiası ile dava açılan CHP PM üyelerinden Gaye Usluer, yarın Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

CHP'li Gaye Usluer yarın hakim karşısına çıkacak... 'Muhalefet susturulmak isteniyor'

CHP’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından yayımladığı bildiri nedeniyle dönemin 60 Parti Meclisi (PM) üyesi hakkında Ekim ayında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının görülmesine devam ediliyor.

Hakkında dava açılan PM üyelerinden Gaye Usluer yarın saat 09.10’da Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi BirGün’e konuşan Usluer, bu davanın amacının muhalefeti susturmak olduğunu vurgulayarak, emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırdı.

HAKARET YOK

Dava konusu bildirinin üç yıl önce yazıldığını belirten Usluer, “Bildirgenin içeriğinde, darbe girişimini yapan FETÖ denilen örgütün 15 yıllık süreçte iktidar partisi ile ortaklaşan bir cemaat olduğu ve devletin tüm katmanlarına yerleştirildiği belirtiliyordu. Ana muhalefet partisi olarak defalarca uyarmamıza karşın iktidar partisinin yeterli hassasiyeti göstermediği yer alıyordu” diye konuştu.

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL döneminde birçok mağduriyet yaşandığına da bildirgede yer verdiklerini söyleyen Usluer, “Türkiye’nin normalleşmesi gerektiğine işaret ettik. Ana muhalefet partisi olarak iktidar partisini uyardık” dedi.

“Şahsi olarak kimseye hakaret etmedik” diyen Usluer, bu davanın amacının CHP’yi susturmak olduğunu ifade etti. Usluer, bugün görülecek duruşma için emek ve demokrasi güçlerine dayanışma çağrısı yaptı.

Etiketler
Ankara 15 Temmuz Hakaret Mahkeme Gaye Usluer