Mahmut Tanal: Meclis’i BBG evine çevirdiler!

CHP'li Mahmut Tanal, Meclis'e yerleştirilen kameralara tepki gösterdi ve "Bu bir fişlemedir, bu bir izlemedir." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de muhalefet kulisinin üst kısmındaki 'kulis balkonu'na kamera yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Mahmut Tanal, "Değerli milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi âdeta Biri Bizi Gözetliyor evine çevrilmiş durumdadır. Meclis Genel Kuruluna gelmek için 40’a yakın güvenlik kamerasının altından geçiyoruz." ifadeleriyle durumu eleştirdi.

Tanal, "Sadece milletvekillerinin girebildiği Meclis balkonunun kulislerinde dört bir yana geçen hafta kameralar yerleştirildi. Bu hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır, sebebi nedir? Bu kamera kayıtları hangi milletvekilleri hangi milletvekiliyle görüşüyor, onu mu tespit etmeye çalışıyorlar? Balkonlu kulislerde konulan bu kameralarda ses kaydı da yapılıyor mu? Bu bir fişlemedir, bu bir izlemedir." dedi.

Tanal, "Sayın Başkanım, güvenlik uğruna temel hak ve özgürlükler bu kadar feda edilemez. Bu hukuksuz uygulamaya ne zaman son verilecek? Sizin Meclis Başkan Vekili olarak bu konuda görüşleriniz, düşünceleriniz, girişimleriniz olacak mı? Yani burada ben milletvekili olarak neden izleniyorum, neden fişleniyorum? Geçen hafta bu kameralar konuldu. Bu konuda derhâl bu uygulamaya son verilmesini istirham ediyorum." diyerek hukuksuzluğun sona ermesini talep etti.

Sosyal medyadan da tepkisini sürdüren Mahmut Tanal, "Meclis’i BBG evine çevirdiler! Muhalefet kulisinin üst kısmındaki 'kulis balkonu'na kamera yerleştirdiler. Koltukların yanı başındaki kameralarla milletvekilleri izleniyor. Hangi vekil hangi vekille görüşüyor, onu mu tespit etmeye çalışıyorlar? Ses kayıt özelliği de var mı?" ifadeleriyle muhalif milletvekillerinin fişlendiğini vurguladı.

Etiketler
Mahmut Tanal