İmamoğlu'ndan 'Kendinizi Erdoğan'ın rakibi olarak görüyor musunuz?' sorusuna yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin'de Deutsche Welle Türkçe'ye konuştu.

İmamoğlu'ndan 'Kendinizi Erdoğan'ın rakibi olarak görüyor musunuz?' sorusuna yanıt

İstanbul ile Berlin'in kardeş şehirler olması nedeniyle Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü etkinliklerine davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin ziyareti kapsamında siyasi temaslarda da bulundu.

İmamoğlu, Berlin'de Deutsche Welle Türkçe'den Jülide Danışman'ın sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili sorulan sorulara şu yanıtları verdi:

Siz Berlin'e gelmeden önce Alman basınında yer alan bazı haberlerde, sizden “Erdoğan'ın rakibi” diye söz edildi. Siz kendinizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecekteki rakibi olarak görüyor musunuz?

"Benim şu anda çok olgun ve değerli bir görevim var: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Çok başarılı bir belediye başkanlığını, çok başarılı bir hizmet dönemini İstanbul'a yaşatmak istiyorum.

Bu iddiamın yanına Berlin'deki hissiyatımla bir şey daha kattım. Dünyanın en demokrat belediye başkanı olmak istiyorum. Demokrasinin en cesur örneklerini İstanbul'da göstermek istiyorum. Kimin ne düşündüğünü çok önemsemiyorum."

Türkiye'de son dönemde 10'u aşkın HDP'li belediye başkanı görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu size yönelik tehditkâr bir söylem içinde. Bu durum sizi tedirgin ediyor mu?

"Birincisi beni boş lâflar tedirgin etmez. Bu boş lâfları zihninde taşıyıp, bunu dile getiren insanlar beni hiç ama hiç meşgul etmez. Ama elbette ki demokrasiye uygun olmayan hamleler beni biraz tedirgin ediyor. Ama bu tedirginlikleri ortadan kaldırmak da demokratik mücadeleyle olur.

Şu an ben o mücadeleyi veren bir kimliğim. Değişen koşullara ve ortamlara göre hak ve özgürlüklerdeki, bu alandaki fikirlerini değiştirecek, oya göre manevrada bulunacak bir kişilik değilim. Her zaman söyledim, söyleyeceğim. Suçu belli olmayan, suçu netleşmemiş insanlara tek bir hamleyle, uygulamayla yapılan işler yanlıştır. Kayyum atamaları yanlıştır."

Etiketler
Berlin Ekrem İmamoğlu