Mehmet Tüm'e bir Erdoğan davası daha: AKP Genel Başkanı’nı eleştiriyoruz

CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis’te görev yaptığı sırada CHP ilçe kongresinde yaptığı konuşmalarda ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada 20 sayfalık savunma yaptı.

CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis’te görev yaptığı sırada CHP ilçe kongresinde yaptığı konuşmalarda ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada 20 sayfalık savunma yaptı.

Birgün'den Seda Balmumcu'nun haberine göre, Balıkesir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve ifade özgürlüğüne ilişkin kararlara yer veren Tüm, TBMM’de yaptığı konuşmalarına da yer verdi.

Mahkeme heyeti, Tüm’ün Meclis’te yaptığı konuşmaların görüntüsünün istenmesine karar vererek, duruşmayı 22 Ocak’a erteledi.

Duruşmanın ardından BirGün’e konuşan Tüm, “Mann Adaları ile ilgili yaptığım konuşmam da ‘Bu ülkeye ihanet eden sizlersiniz’ dedi. Ardından Cumhurbaşkanı dava açtı. Biz Cumhurbaşkanı’nı değil, AKP Genel Başkanı’nı eleştiriyoruz” dedi.

İlçe kongresinde yaptığı konuşmaların aynısını TBMM kürsüsünde yaptığı için kanunen herhangi bir suç teşkil etmediğini belirten Tüm, “Bu ülkede milletvekili konuşmayacaksa kim konuşacak” diye tepki gösterdi.

Duruşma sonrası Balıkesir Adliyesi önünde açıklama yapan Tüm şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Balıkesir Adliyesi'nde Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğimiz gerekçesi ile kinci defa yargılandım.Milletvekili olduğum dönemde yaptığım konuşmalardan bölümler alarak Cumhurbaşkanı'na hakaret ile suçlanıyorum.

Oysa ki siyasetçinin görevi halkın çıkarlarını gözeterek, iktidarı denetlemek, sorgulamak ve ülke sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmaktır. Bu da düşünce özgürlüğüne girer. Düşünce ve ifade özgürlüğü, herkese tanınmış bir haktır. Ben de ifade özgürlüğümü kullanarak inandıklarımı söyledim. Bu gün de yarın da söylemeye devam edeceğim. Ben bizi seçen insanlar adına politika yapıyorum. Hiçbir baskı beni inandığım yoldan ve haklı davamdan vazgeçiremeyecektir. Bugün beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum."

Etiketler
Balıkesir Hakaret Kongre Milletvekili Mehmet Tüm