Kılıçdaroğlu 'bir bakanın yasa dışı uygulamaları olduğunu' duyurmuştu... Özgür Özel o ismi açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı grup toplantısında bir bakanın yasa dışı uygulamaları bulunduğu yönünde haberler aldığını söylemesinin ardından CHP'li Özgür Özel, o ismin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu 'bir bakanın yasa dışı uygulamaları olduğunu' duyurmuştu... Özgür Özel o ismi açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup kürsüsünden duyurduğu, “Bir bakanın yasa dışı uygulamalara katıldığı duyumları alıyoruz” sözlerinin ardından CHP’li Özel, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uluslararası lobicilik yaptığı duyumlarını aldık. Bakanın acilen açıklama yapması gerekiyor” dedi.

Çavuşoğlu’nun uluslararası lobicilik faaliyetlerine katıldığı ve yüklü bir ödeme aldığı iddialarını aktaran Özel, “Türk dış politikasını temsil eden bir kişinin böyle bir skandalda adı geçtiği için hemen açıklama yapması gerekiyor. Sessiz kaldığı her dakika ülkenin itibarını zedeler” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski seçim kampanyası yöneticisi Manafort’un sızdırılan e-mail yazışmalarında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Başkan olarak görev yaptığı dönemde Ukrayna hükümeti adına para karşılığında lobi faaliyetinde bulunduğu öne sürüldü.

Bu gelişmeleri Kılıçdaroğlu grup toplantısı sırasında dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini yorumlayan CHP Grup Başkanvekili Özel, “Bu iddialar dünyanın neresinde olursa olsun sarsıcı iddialardır. Özellikle görevdeki bir bakan hakkındaysa daha da sarsıcıdır” dedi.

ULUSLARARASI SAYGINLIK VURGUSU

Konunun üzerine gidilmesi ve açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Özel, “Bu meselenin iki boyutu var. İlki Bakan'ın şahsi itibarıdır. İkincisi ise şu anda görevde olması nedeniyle Türkiye’nin itibarıdır. Bakanın suskunluğu rahatsız edicidir. Bu tip konularda açıklama yapılmadan geçen zaman aynı zamanda iddiayı güçlendirir. Hem bakan hem de bu konuda konuşması gereken diğer kişilerin susması nedeniyle ülkenin uluslararası saygınlığı zarar görüyor” diye konuştu.

Etiketler
Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Mevlüt Çavuşoğlu TBMM