Erdoğan istedi, AKP'li vekil istifa ettiğini açıkladı

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinden istifa etti. Yeneroğlu, istifa talebinin parti yönetiminden geldiğini söyledi.

Son dönemde iktidarın politikalarına dair eleştirileriyle gündeme gelen AKP'li Mustafa Yeneroğlu, partisinden gelen talep üzerine istifa etti.

Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanımız AK Parti'den istifa etmem noktasında kanaat bildirdi" ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiği birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı takdir buyurdular MKYK üyeliğine seçildim. Türkiye’nin imajını zedeleyen, insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması konusunda eleştirilerimi paylaştım. Son iki MKYK toplantısına bu rahatsızlıklarımın bir karşılık bulduğuna dair ya da bu rahatsızlıklarımın düzelebileceğine dair ümidim olmadığı için katılmadım. Ve MKYK üyeliğinden istifa ettim.

Bugün sayın Fatih Şahin bey Genel Merkez’e çağırdı. Endişeleriminin olduğunu, Türkiye’nin itibarına zarar veren bir süreçte karşı karşıya olduğumuzu, AK Parti’nin kuruluş ilkelerine dönmesi gerektiğini, özgürlükçü, katılımcı bir yol almamız gerektiğini bildirdi.

Sayın Genel Sekreter, dostane bir ortamda bunların konuşulduğunu ve benim istifa etmem noktasında bir karara varıldığını bildirdi.

Ben herhangi bir hesapla siyasete girmedim. Milletvekilliğinden istifa edip etmemem noktasında böyle bir talep olmadı. AK Parti'nin kuruluşunda Erbakan hocama yönelik eleştirilerin bugün çok daha şiddetli olması beni üzüyor.

Etiketler
Milletvekili