Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a mektup tepkisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Trump tarafından gönderilen küstah mektupla ilgili sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhuriyetimizin 96. yılını görkemli bir şekilde kutladık. Herkese minnet ve şükran borçluyuz. Nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun. Elbette cumhuriyet yoksulluk içinde kuruldu.

Gazi Mustafa Kemal'i rahmet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyeti kurduk ama demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Hiçbir sınıfa hiçbir aşirete ayrıcalık tanınmamıştır. Egemenlerin hukuku yoktur. Herkes eşittir. TC devletini hep seçilmişler temsil etmiştir. Ama cbaşkanı herhangi bir şekilde görevinden ayrıldığında onu yine TBMM Başkanı temsil edilmiştir. Ve bugün Tc'yi bugün meclis başkanı değil atamayla gelen biri temsil etmektedir. Bunun düzeltilmesi gerekir.

Cumhuriyetimizi elbette ki yaşatacağız bu konuda sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Bu mücadele bizim hak mücadelemizdir. Bu ülkeye kuranların bize emanet ettikleri Türkiye'yi yüceltme mücadelesidir.

Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili bir tasarı gündeme geldi. Her ülkenin tarihinde acı olaylar vardır. Ama tarih siyasetçilerin işi olmaktan çok tarihçilerin işidir. Tarihteki olayları günümüze taşıyıp intikam alma işine dönüştürürseniz bu doğru olmaz. Bizim tarihçilerimiz ve onların tarihçileri bir araya gelip incelesinler. Gelelim bir araya hepberaber arşivlere bakalım. Ama bunu alıp da ben egemen gücüm intikam alırım derseniz bu doğru değildir. Bunu asla doğru bulmuyoruz kabul etmiyoruz.

Biz bunları söylüyoruz. Amerikanın yaptığı işin doğru olmadığını biliyoruz. Bu fransa ile görüşülürken vekil arkadaşlarımızı gönderdik. CHP olarak üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Ama siz dış politikada bugüne kadar elde edilen bütün birikimleri sarayda kurduğunuz dar bir grupla oluşturursanız... Bugün ciddi çıkmazla karşı karşıyayız. Amerikan halkı ile bizim hiçbir sorunumuz yok ama temsilciler meclisinde siyasilerin böyle tavır almalarını doğru bulmuyoruz

Türkiyeye uygulanacak olan bir ambargonun hiçbir sonucu olmadığını bilmenizi isterim. Eğer örnek alıyorlarsa Kıbrıs Barış Harekatına baksınlar. Ambargoyu reddettik istediğiniz kadar uygulayın dedik. Aynı kararlılılığı bekliyoruz.

486 gündür Eren Erdem hapiste. Tahliye kararı verildi. Başka bir mahkeme tutuklanmasına. Gizli karar beyanlarını inkar etti. Ona rağmen içeride kaldı. Dosyayı açan kişi de gizli tanık beni savcı yönlendirdi diyor. 5 aydır dosyanın kapağını açmıyorlar. O savcılara sormak istiyorum: Hangi gerekçeyle içeride tutuyorsunuz. Eren Erdem içeride kalabilir. Erdem içeride kaldı diye adaletsizliğe isyan etmeyecek mi ? Hak hukuk adalet demeyecek mi? Osman Kavala da 729 gündür içeride. İçeride askeri öğrenciler, masum insanlar var. Hapishaneleri tıklım tıklım dolu bir Türkiye var

Soma faciasında kaç kişi hayatını kaybetti? Bu insanlara hakları verilmedi . Benim işçim onun işçisi olmaz bu adaletsizlik. O da bu da işçi niye ayrım yapılıyor?

Demokrasi farklı bir kavram. Medya özgürlüğü vardır. Habire bir şey olduğu zaman yayın yasağı getiriyorlar.

AYM demokrasiye yakışır bir karar aldı. Yayın yasakları demokrasik bir sistemde yayın yasağını doğru bulmadı. AYM'ye teşekkür ediyoruz.

Kanun teklifimizi hazırlayalım. Milli Savunma Bakanlığı askerlerin sosyal güvenlik primini yatırın.

BAĞDADİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Bağdadi öldürüldü ve bütün dünya acaba terör örgütünden kurtulduk mu diye düşünüyor. Hayır hala unsurları var.

Kendi toprağını terör örgütüne teslim edip kaçanlardan hesap soracağız. Biz bunu cumhuriyetin 96. yılını kutladığımız dönemde yapıyoruz. Konsolosluğumuzu basıyor memurlara el koyuyorlar. Ankara'da Gaziantep'te eylem yapıyor. Yüzlerce insan hayatını kaybediyor.

Cumhuriyetin kuruluşundaki en temel çıkış noktası. Biri siyasi diğeri ekonomidir. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir der Mustafa Kemal.

İkincisi bu egemenliğin korunması için güçlü bir ekonomiye ihtiyacı vardır.

3 soru daha. Tank Palet işini sonuna kadar götüreceğiz. Bir askeri fabrikanın bir yandaşa peşkeş çekilmesini asla kabul etmiyorum

MEKTUP TEPKİSİ

Bu mektubu gönderen kişiye sen 82 milyon adına cevap veremiyorsan sen o koltuğa oturamazsın!

Bu uslup kabul edilemez demedin? Okuduğunda bu ifadeleri nasıl hazmettin? Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak anayasal bir görevdir. Ettiğin yemini hatırlatayım. Cumhurbaşkanı sıfatıyla TC'nin şan ve şerefini korumak büyük Türk milleti adına namus ve şerefim üzerine ant içerim. Bu yemini hatırlıyor musun? Ettiğin yemindeki namus ve şeref kavramları senin için neyi ifade etmektedir?

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu