Erdoğan ve Putin'den Soçi'de 6 saatlik görüşme

Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in saat 13.27'de başlayan Suriye konusundaki görüşmesi yaklaşık 6 saat sürdü.

Erdoğan ve Putin'den Soçi'de 6 saatlik görüşme

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi Soçi’de gerçekleşti.

Saat 13.27’de başlayan görüşme devam ediyor. İki lider baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek. Erdoğan ile Putin görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Harekata verilen 5 günlük ara ise bu gece saat 22.00 itibarıyla sona erecek.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Putin, kritik zirve için Soçi’ye giden Recep Tayyip Erdoğan’ı devlet başkanlığı rezidansının girişinde karşıladı.

Twitter’da yayınlanan görüntülere göre Putin, Erdoğan’la bir araya geldiği sırada öncelikle “Merhaba” dedi. Daha sonra mevkidaşıyla el sıkışıp bir eliyle de havayı işaret eden Rus lider, “Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar” ifadesini kullandı. Erdoğan da gülümseyerek “Evet, çok güzel” yanıtını verdi. Liderler, rezidansın girişindeki bu kısa konuşmanın ardından görüşme salonuna doğru ilerledi.

‘TAKIM ELBİSE ÖRTÜŞTÜ’

RIA Novosti Kremlin muhabirlerinin hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise, Putin ve Erdoğan’ın bugünkü görüşme için seçtikleri takım elbiselerin uyumuna dikkat çekildi. Mesajda, “Rusya ve Türkiye liderlerinin görüşleri oldukça uzun süredir yakın veya örtüşüyor. Bu görüşler, bugün takım elbise, gömlek ve kravat renginin seçiminde de örtüştü” denildi.

Görüşmeye ilişkin yayınlanan bir başka videoda ise Erdoğan, Putin’le Suriye’nin kuzeyini istişare ederken bölgeye ilişkin haritaları masanın üzerine koyduğu görüldü.

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Rusya Suriye