Erdoğan Sky News'in 'endişeli misiniz' sorusuna 'görüşmeyeceğim' diye yanıt verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sky News muhabiri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Amerikan delegasyonu geliyor, bunun için endişeli misiniz?” diye sordu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye endişeli olayım” diye yanıt verdi. Sky News muhabiri ise “onlara neler söyleyeceksiniz” diyerek sorusuna devam etti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben dimdik ayaktayım. Ben onlarla görüşmeyeceğim. Onlar karşıtlarıyla görüşecek. Ben Trump geldiği zaman konuşurum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusunu görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun çarşamba günü Türkiye’ye geleceğini duyurmuştu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceği bildirilmişti.

Ancak Erdoğan bu görüşmenin yapılmayacağını söyledi. Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye ve diğerlerine karşı sert davranacağız. Barış ve güvenliği sürdürmek zorundalar. Neler olacağını göreceğiz. Pence ve Pompeo’nun yer aldığı heyet, Türkiye’den ateşkes talep edecek” demişti.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan