Erdoğan'dan yaptırım çıkışı: Alsanız ne yazar almasanız ne yazar!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan'dan yaptırım çıkışı: Alsanız ne yazar almasanız ne yazar!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan, "Türkiye ile ilgili bazı kararlar alıyorlar; ya alsanız ne yazar almasanız ne yazar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sınırlarını mesafelerin anlamını yitirdiği, dünyamızın devasa bir köye dönüştüğü bir dönemde yaşıyoruz. Bölgesel işbirliğinin önemi giderek artıyor. Aynı ortak kültür ve tarih havzasında birleşen toplumların daha fazla bir araya geldiğini görüyoruz. Türk İş Konseyi, Türk dünyası olarak son dönemde hayata getirdiğimiz en önemli girişimdir. Kısa süre önce Özbekistan'ın üyeliğiyle konsey daha da güçlenmiştir. Macaristan'ın gözlemci olarak katılması gelecek açısından önemlidir. Tek bir soydaşımızın dahi dışarıda kalmadığı, güçlü kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir.

300 milyonluk Türk dünyası içinde barındırdığı muazzam potansiyeli ancak bu şekilde hayata geçirir. İş dünyasının lokomotif rolünü oynamadığı he proje akim kalmaya mecburdur.

Türk dünyası olarak hem birbirimiz hem de dünyanın farklı ülkelerine göç veriyoruz. Binlerce insan daha iyi bir gelecek kırmak için başka ülkelere göç ediyor. Türkiye 1960'da vatandaşlarını işçi olarak döndermiş son yıllarda ise komşu ülkelerden göç almaktadır. Batı Trakya'dan Doğu Avrupa'ya kadar hala bir asır önce bıraktığımız kardeşlerimiz var.

Değerli dostum İlham Aliyev'in dediği gibi "Bir milletin iki diyasporası olmaz." Ailesinin rızkını kazanmak için geçici olarak yurt dışına giden vatandaşlarımızın bir kısmı kalıcı hale geldiler. geleceklerini göç ettikleri yerde görmeye başladı. Sadece işçiler değil, doktorlar akademisyenler hatta belediye başkanları var. Yurt dışına giden girişimcilerin oranı artıyor. Bu kardeşlerimizin her türlü imkansızlığa rağmen ulaştıkları konumlardan gurur diyoruz.

40 yılda müttefiklerimizin ve dost bildiğimiz ülkelerin türlü oyunlarına şahit olduk ancak Suriye krizindeki kadar çifte standarta maruz kalmadık.

Son attığımız adımın tek sebebi var, Suriye'nin kuzeyini PKK'nın yan unsurlarından temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir.

ERDOĞAN'DAN NATO'YA TEPKİ

Türkiye NATO'nun üyesi. Ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi? Terör örgütlerini NATO'ya aldınız da benim mi haberim olmadı?

700'e yakın havan atıldı. 18 şehidimiz var. Yüzlerce yaralımız var. Sivil öldürmüyorlardı hani? Bunların sivil öldürmedikleri zaman mı var? Bu terör örgütünün işgali altındaki bölgelerde çocuk savaşçı kullandı. Diyarbakır'daki malum partinin önünde haftalardır ellerinde evlatlatının rsmileriyle ağlayan anneleri eyy Avrupa Birliği neden görmüyorsunuz? Ötekini görüyordunuz. Bunlar etnik tezmilik yaptılar. Muhaliflerini katlettiler.

ERDOĞAN'DAN YAPTIRIM ÇIKIŞI

Uluslararası kuruluşlardan belgeli olmasına rapmen hala seslerini çıkarmıyorlar. 9 aylık mülteci bir bebek olmak üzere 18 insanımız hayatını kaybetti. Şu anda 3 milyon 650 bin Arap bizim topraklamızda misafir. Bu kardeşlerimiz Suriye'den, varil bombalarından kaçtı. Siz bir kurul destek mi verdiniz Elinizi mi uzattınız. Şimdi Türkiye ile ilgili bazı kararlar alıyorsunuz. Yav alın ve alsanız ne yazar almasanız ne yazar?

AB söz verdi, 6 milyar Avro destek vereceğiz dediler. Şu ana kadar 3 milyar Avro destek verdiler. Biz şu ana kadar 40 milyar dolar harcama yaptık. Bizim medeniyetmizde bu tür darda kalmışların elinden tutmak mvardır. Değerli kardeşlerim bu mücadelede 550'nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdi. 24'ü de teslim olmuş durumda.

Benim partimin Kürt milletvekili sayısı 50'dir. Ana muhalafette kaç tane var bilmiyorum. Ama böyle bir ayrıcılık olsa herhalde bu olmazdı. Neden? Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik onun için. Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığı kurutulmadan ne ülkemiz ne de bölgemiz huzura kavuşacaktır.

Harekâtın ikinci amacı Suriyelileri vatanlarına döndürmektir. 350 bin de Kürt var. Türkiye Suriye kaynaklı göç akınını en fazla maruz kalan en ağır bedelleri ödeyen ülkelerin başına geliyor. Bütün liderlere hemen hemen gelin, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge ilan edelim. Bu insanları çadırlardan kurtaralım, konteyner kentlerden kurtaralım dedim. Ama destek vermeye gelince kimseden destek yok.

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Recep Tayyip Erdoğan