CHP'den Saray'a flaş 'Johnson mektubu' göndermesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK gündemine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK gündemine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Salıcı, iktidarı ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehditleri karşısında sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi.

Salıcı, "Ortada Trump'ın sözlerini anlamsızlaştırmaya çalışan bir anlayış var. Çünkü cevap veremiyorlar. Mısır'a, Suudi Arabistan'a cevap veriyor, ama "Eyy" diye seslendiği Trump'a cevap veremiyor" ifadelerini kullandı.

Salıcı'nın konuşmasından satır başları;

Doğalgaza elektriğe sürekli ayarlanmış zamlar geliyor. Ne büyük sürprizdir ki enflasyonda bir artış yok. Türkiye'deki krizden etkilenmeyen tek yer Saray ve çevresi.

"TRUMP'IN TEHDİDİNE EN AĞIR TEPKİ CHP'DEN GELDİ"

Tayyip Erdoğan şahsileştirilmiş bir dış politika anlayışıyla hareket ediyor. Bir hafta Trump ile bir hafta Putin ile görüşüyor. Biriyle ilişkilerimiz bozuluyor diğeri ile daha iyi hale geliyor. Şahsileştirilmiş bir dış politika izliyoruz.

Trump'ın tehditlerine iktidar kanadından verilen hiçbir tepki yok. O tweetlere cevap vermek CHP'nin Genel Başkanı'na düşüyor. O ağır sözlere yanıtlar CHP'den geliyor.

Keşke İsmet İnönü'nün Johnson mektubu söz konusu olduğunda göstermiş olduğu liderlik vasfının yüzde 1'ini gösterebilseydi. Keşke Bülent Ecevit'e yöneltilen yaptırımlardan, Türkiye'nin vermiş olduğu cevaplardan biraz nasiplenebilmiş olsaydı.

Harekat sırasında tüm dünyada ülkemizin yalnızlaştığını görüyoruz. Israrla vurguladığımız Suriye politikasında Suriye'nin toprak bütünlüğü önemli bir yer kaplıyor. En başta Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sokulmaması gerektiğini söyledik. Uygulanan yanlış politika sonucunda Türkiye'ye 4 milyon göçmen geldi. Göçmenlere 40 milyon dolar harcandı. Peki Suriye bataklığına girmemizin maliyeti nedir?

SORU CEVAP

Trump'ın yaptırım tehditlerine iktidarın sessiz kaldığını söylediniz. Sayın Cumhurbaşkanı bu sözlerin, bu sürecin biraz nükteleri olduğunu görmek istiyorum dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Suriye güçleri ile Türkiye ordusunun karşı karşıya gelmesi iddiaları var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konu henüz iddia aşamasında. Net bilgi sahibi değiliz. Biz Türkiye'nin Suriye bataklığına girmemesi gerektiğini çok uzun zaman önce söyledik. Bunun bize toplumsal, siyasal, ekonomik bedelleri var.

Sayın Erdoğan bunun nükte olduğunu söylemiş. "Ekonominizi yok ederim, daha öncede yaptım" cümlesinin neresinde şaka var? Bizim anlamakta ve gülmekte zorluk çektiğimiz bir anlamı var bunun demek ki. Anlaşılan sayın Erdoğan'a bu ifadeler komik geliyor.

Ortada Trump'ın sözlerini anlamsızlaştırmaya çalışan bir anlayış var. Çünkü cevap veremiyorlar. Mısır'a, Suudi Arabistan'a cevap veriyor, ama "Eyy" diye seslendiği Trump'a cevap veremiyor.

Etiketler
Oğuz Kaan Salıcı Saray