Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Parlamento açılışında bari doğruları söyle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

(U.arası Suriye Konferansı) Bir uluslararası konferansa 22 ülkeden gözlemci ve konuşmacı katılıyorsa yaptığımız çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu ifade ettik..

Suriye'de kan akıyor en büyük bedeli Türkiye ödüyor. Harcadığımız 40 milyar dolar.

Güvenli bölgeyi Süleyman Şah türbesini takip edip süreci koruyabilseydiniz bugün Suriye sorunu olmazdı. Öngörülemez politika Türkiye'yi bu hale getirdi. Kendi toprağından türbe kaçıranlar kendini kahraman ilan ediyor. Benim ağırıma gidiyor.

İstanbul'da bir deprem yaşadık. İletişim kurmakta zorlandık. Sözde bilmemne g ile konuşuyoruz. 21.yy'dayız. Yapmamız gereken çok şey var. İstanbul'da yaşayıp AKP'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim. Sadece AKP döneminde İstanbul'un depreme dayanıklı hale gelmesi için 17 yılda 36 milyar dolar toplandı.

Nereye gitti bu paralar. Soracağım. Vatandaş vergi vermiş paranın nereye gittiğini soracağız. Yok bunlar ortada. Sadece onu sormuyorum. 15 darbe girişiminden sonra yardım topladılar. 100 milyon dolar. Defalarca sordum nereye gitti bu paralar? İşin garip tarafı 15 temmuz mağdurları sormuyor. Niye sormuyorsunuz kardeşim? Beyler yesin diye toplanmadı. Darbeye karşı çıkanlar için toplandı. Demokrasiye sahip çıkanlar için toplandı. İş yandaşlara gelince her türlü para var.

Depremden mağdur olan kardeşlerim özellikle dinlesin. Senin evini depreme dayanıklı yapmadılar. Özellikle bütün bunları AKP'li ve ülkücü kardeşlerime anlatıyorum. Sizler de bizim gibi olun. Fakir fukaradan yana olun. Memlekette demokrasi böyle olur. Aklımızı birilerine kiraya veremeyiz

(Yeni Ekonomi Programı) Neredeyse her ay yeni program açıklanıyor. Damada vermişler bir metin çık şunu anlat diye. Damat ne anlar işsizlikten. Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programıdır.

İstanbul Finans Merkezi’ni Varlık Fonu’yla satın aldılar. Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı?

Genç işsizliği 12.1'den %25'e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari'de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı? Hayır.

Arkadaşlarımı Şanlıurfa'ya gönderdim. Değişik kesimleri dertleri dinlediler. Şanlıurfa'nın bir özelliği var. Türkiye'nin pamuk ihtiyacının yüzde 40'nı bu il karşılıyor. Pamuk üreticisi perişan.. ABD'den Yunanistan'dan pamuk ithal ediyoruz.

Benim kızgınlığım seni açlığa mahkum edenlere oy vermendir. İnsan biraz aklını kullanır. Oyu sen verdin kardeşim. Vatandaşın banka borcu 540 milyar liraya çıktı.İnsanlar geçici iş için kuyruklara yığılıyor. 17 yılda insanlar bu hale geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Parlamento açılışında bari doğruları söyle - Resim : 1

Sayın Erdoğan bir konuşma yaptı dün. Konuşma metnine baktığınızda AKP Genel Başkanı'nın konuşmasıydı. Konuşmadaki şu iki cümle çok önemliydi. "Milli iradenin tecilligahı her şeyin üstündedir. Milletimizin ve onların temsilcileri olan sizlere kulağımızı kapatmadık kapatmayacağız." Burada dur. Parlamento açılışında bari doğruları söyleyelim. Anayasa'ya göre Meclis'in denetim yetkisi var. Yazılı soru verirseniz, yürütme kurulunu denetlersiniz. Meclis araştırması, soruşturması var.

Milletvekillerimiz 18 bin 895 soru sormuş, sorulan sorulardan zamanında yani anayasanın öngördüğü 15 gün içinde cevaplanan yüzde 7, hiç cevaplanmayanların oranı yüzde 61.5. TBMM'yi ciddiye almıyorlar. TBMM bir itibar erozyonu yaşıyor.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu