Sema Pekdaş'tan adaylık açıklaması: Görev verilirse yaparım

Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş, kongre takviminin açıklamasının ardından adaylıkla ilgili soruya yanıt verdi.

Sema Pekdaş'tan adaylık açıklaması: Görev verilirse yaparım

CHP’de kongre maratonu genel merkezin takvimi açıklamasıyla resmen başladı. Kongre takviminin açıklanmasının ardından İzmir’de kulisler hareketlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partililere büyükşehirlerde ‘uzlaşı adayı’ mesajı verse de İzmir’de birçok ismin adı ön plana çıkıyor.

CHP İzmir İl başkanlığı için kulislerde adı konuşulan Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş, kongre sürecine ve adaylık iddialarına dair açıklama yaptı.

Pekdaş, sürece vurgu yaparken, “Süreç içinde tartışılır konuşulur ben hiç adayım diye ortaya çıkmadım. Partililer teveccüh ettiği takdirde olur” ifadelerini kullandı.

“TEK BAŞIMA ADAYIM DİYE ORTAYA ÇIKMADIM, PARTİLİLER TEVECCÜH ETTİĞİ TAKDİRDE OLUR“

Egemedyası'nın haberine göre, siyasette hiçbir zaman ‘Ben adayım’ diyerek yola çıkmadığını ifade eden Pekdaş, “Örgütün söz sahibi olduğu bir süreç başlıyor. Bu görevler çok değerli ve onurlu görevler. Tek başıma ben bu göreve varım veya yokum diyebileceğim bir süreç değil. Görevlerin verilmesi lazım, insanların o görevlere kendilerini hazır hissetmeleri lazım bunların hepsi bir süreç. Süreç neyi getirir neyi getirmez bilmiyorum. Ben bu konularda hep görev verilirse yaparım, ben görevi istiyorum deme noktasında değilim. Süreç içinde tartışılır konuşulur ben hiç adayım diye ortaya çıkmadım. Partililer teveccüh ettiği takdirde olur” diye konuştu.

“SİYASET YAPMAK İÇİN MAKAM VE MEVKİ GEREKMİYOR”

Kongre sürecinin başarılı şekilde atlatılmasına önem verdiğini dile getiren Pekdaş, “Siyaset yapmak için, insanın bir makamının olması gerekmiyor. Makamsız da kürsüsüz de siyaset yapılır. Ben siyasetçiyim, siyaseti her aşamada her konumda yaparım. Görev verilirse de yaparım verilmezse de yaparım. Esas önemli olan bu sürecin başarılı olarak yürütülmesidir. Partinin bu süreci başarılı bir şekilde atlatması çok önemli, ben bu başarı için elimden geleni yapacağım. Sürecin başarılı şekilde atlatılması benim geleceğim mevkiden çok daha önemli” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kongre Sema Pekdaş Konak Belediyesi